Közélet

Ákos a Figyelőnek: A balközegnek az a baja velem, hogy túl autonóm vagyok

Vajon miért nem szeretik önt a ballib oldalon? – szegezik a kérdést Kovács Ákosnak a Figyelő hetilap újságírói.

Az előadóművész azt válaszolta: „Még nagyon keveset tudtam magamról, amikor a sajtójuk már nyomta a szokásos frázisokat: túl komolyan veszi magát, humortalan, a szövegei meg nem jelentenek semmit stb. Közben a közönség másképp döntött: humort is, értelmet is látott bennem meg a mondandómban.”

A balközegnek az a baja velem, hogy túl autonóm vagyok és sokat figyelnek rám”

– teszi hozzá.

Válaszolt azokra a kritikákra is, miszerint őt az állam pénze tartja el: „Ne vicceljünk: már Horn Gyula áldásos miniszterelnöksége alatt is rendszeresen léptem fel a Budapest Sportcsarnokban.”

Ákos azt is mondja, hogy szereti a munkáját és a közönséget is, „de ez  a mai hazai viszonyok között egyáltalán nem magától értetődő, és nem is általános.”

Az interjúban megkérdezték Ákost az „Európát megszálló migránsokról” is. Szó szerint idézzük az interjúrészt:

Az Európát megszálló migránsok társadalma meglehetősen szakrális.

Efelől vannak kétségeim. Milyen szakralitás az, amely kilencéves lányokat feleségül ad? Milyen szentség az, amely ellenségszeretet helyett mészárlásra buzdít? Az ilyen és hasonló motívumok nyomán támadhat az az érzésünk, hogy Allah nem lehet azonos azzal, akit mi Istennek hívunk. Inkább olyasvalaki, aki Isten versenytársa szeretne lenni.

Mindenesetre  ahhoz elég erős, hogy Európa megdermedjen a félelemtől.

Az európai politikusok többségén számomra nem látszik dermedtség, inkább úgy tűnik, mintha a keblükre ölelnék ezt az ideológiát, meg az ideologikus tömeget.

És miért?

Nem tudom, talán azt hiszik, az ideérkezők később automatikusan a baloldali szavazótábort erősítik majd.

 

Kiemelt kép:Varga György / MTI

Ajánlott videó