Közélet

Pert nyert Habony cége ellen a szegedi önkormányzat

Ötmillió forintot kell fizetniük egy cikkért, amiben azzal vádolták Botka Lászlót, hogy családokat tett tönkre.

Pert nyert a szegedi önkormányzat a Habony Árpád tulajdonában lévő, a Lokált is kiadó Modern Media Group Zrt. ellen, a 888-on megjelent „Botka 8 éve követte el legnagyobb rémtettét” című írás miatt – ezt a szegedi polgármesteri hivatal portálja, a Szeged.hu írta meg. A kiadónak ötmillió forint sérelemdíjat kell fizetnie az önkormányzat számára.

A kifogásolt cikk tavaly novemberben jelent meg, a választási kampányhoz mérhetően indulatos hangvételű írásban az az állítás szerepel, hogy Botka László úgy rendelte el a Mars téri piac bontását, hogy „egy fűszálhoz sem nyúlhatott volna”, emiatt helyi vállalkozók mentek tönkre, és az önkormányzat úgy hívott le uniós támogatást, hogy erre a jogszabályok alapján nem lett volna lehetősége. A Szeged.hu úgy fogalmaz, hogy „gyakorlatilag az egész cikk rágalom volt”.

Azt is írják, hogy a bíróság kötelezte a „habonyi médiát”, hogy távolítsa el a cikkből a jogsértő tartalmat, fizessen az önkormányzatnak 317 500 forint perköltséget, és az államnak 300 ezer forint eljárási illetéket. Az erről szóló döntés jogerős, a sérelemdíj összege a város költségvetésébe kerül. (Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik