Közélet

A Fidesz nem hozná vissza a sorkatonaságot, de Bayer 6 hónapra elvinné a fiatalokat katonának

Hogy egy kis kutyafittyet tanuljanak.

Az Echo TV Bayer show című műsorában a műsorvezető először méltatta az általa Sziszinek nevezett Németh Szilárd kötcsei pincepörköltjét, majd a jó lecsó titkai után áttértek a biztonsági környezet globális változásaira, a haderő lokális fejlesztésére.

A honvédelmi államtitkár sok újat nem mondott, de kiderült, hogy szerinte Magyarország mára igazodási pont lett, az embereknek mára elegük lett az egész politikailag korrekt világból.

Szerinte április 8-án a magyar választók döntöttek a Stop Soros és az újabb alkotmánymódosítás elfogadásáról, amelyek együtt garantálják az ország szuverenitását, az emberek biztonságát.

Az is kiderült, hogy Németh Szilárd és Bayer Zsolt sem gondol nosztalgiával a sorkatonai szolgálatukra, de Bayer azért nevelné a fiatalokat.

Én sem tartozom azok közé, akik túl nagy nosztalgiával gondolnak vissza arra az egy évre. Azok közé viszont tartozom, akik azt mondják, hogy még az egy év is sok, de én hat hónapra elvinnék minden fiatalembert katonának. Nem többre, hat hónapra.

Bayer közölte: nem akarja kihúzni a parlamenti államtitkárból, hogy ő is, mert akkor attól zengene az ellenzéki sajtó, hogy a Fidesz be akarja vezetni a sorkatonai szolgálatot.

Pedig erről szó sincs.

Ezt mindketten külön-külön is megerősítették, de Bayer azt is hozzátette, nevelési és lélektani okokból tartaná fontosnak ezt, hogy a fiatalok

egy kis kutyafittyet tanuljanak.

Emlékeztetett rá, hogy ugyan liberális tabu a sorkatonai szolgálat, a liberálisnál is liberálisabb svédek mégis most készülnek bevezetni azt. Ezt Németh Szilárd azzal magyarázta, hogy a svédekre ráfért, hogy felébredjen a veszélyérzetük, amire nálunk nincs szükség. Az államtitkár szerint Magyarországon elég az önkéntes tartalékos rendszer, ami egyre népszerűbb a fiatalok között.

Orbán: nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat
A miniszterelnök azt állítja, Kövér László nem is erről beszélt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik