Közélet

A Fidesz nem hozná vissza a sorkatonaságot, de Bayer 6 hónapra elvinné a fiatalokat katonának

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 06. 11. 13:59

Hogy egy kis kutyafittyet tanuljanak.

Az Echo TV Bayer show című műsorában a műsorvezető először méltatta az általa Sziszinek nevezett Németh Szilárd kötcsei pincepörköltjét, majd a jó lecsó titkai után áttértek a biztonsági környezet globális változásaira, a haderő lokális fejlesztésére.

A honvédelmi államtitkár sok újat nem mondott, de kiderült, hogy szerinte Magyarország mára igazodási pont lett, az embereknek mára elegük lett az egész politikailag korrekt világból.

Szerinte április 8-án a magyar választók döntöttek a Stop Soros és az újabb alkotmánymódosítás elfogadásáról, amelyek együtt garantálják az ország szuverenitását, az emberek biztonságát.

Az is kiderült, hogy Németh Szilárd és Bayer Zsolt sem gondol nosztalgiával a sorkatonai szolgálatukra, de Bayer azért nevelné a fiatalokat.

Én sem tartozom azok közé, akik túl nagy nosztalgiával gondolnak vissza arra az egy évre. Azok közé viszont tartozom, akik azt mondják, hogy még az egy év is sok, de én hat hónapra elvinnék minden fiatalembert katonának. Nem többre, hat hónapra.

Bayer közölte: nem akarja kihúzni a parlamenti államtitkárból, hogy ő is, mert akkor attól zengene az ellenzéki sajtó, hogy a Fidesz be akarja vezetni a sorkatonai szolgálatot.

Pedig erről szó sincs.

Ezt mindketten külön-külön is megerősítették, de Bayer azt is hozzátette, nevelési és lélektani okokból tartaná fontosnak ezt, hogy a fiatalok

egy kis kutyafittyet tanuljanak.

Emlékeztetett rá, hogy ugyan liberális tabu a sorkatonai szolgálat, a liberálisnál is liberálisabb svédek mégis most készülnek bevezetni azt. Ezt Németh Szilárd azzal magyarázta, hogy a svédekre ráfért, hogy felébredjen a veszélyérzetük, amire nálunk nincs szükség. Az államtitkár szerint Magyarországon elég az önkéntes tartalékos rendszer, ami egyre népszerűbb a fiatalok között.

Prime Minister of Hungary and the President of the national conservative ruling party Fidesz Viktor Orban delivers a speech during the European People's Party Statuary Congress in Madrid on October 22, 2015. The EPP congress, which groups conservative parties from across the EU, is expected to adopt a four-page resolution tonight that calls for improvements in the reception of migrants but also demands the strengthening of the EU's external borders. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN / AFP / GERARD JULIEN
Orbán: nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat
A miniszterelnök azt állítja, Kövér László nem is erről beszélt.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Singer and actress Lady Gaga attends a photocall for the film "A Star is Born" presented out of competition on August 31, 2018 during the 75th Venice Film Festival at Venice Lido. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.