Közélet

Böjte Csaba: „Gyermeked születése tesz férfivá téged“

A Heti Válasznak írt levelet Böjte Csaba testvér. A lap a negyedik Orbán-kabinet családpolitikai programja kapcsán a kiindulópontot rögzítette, a teljes írás itt érhető el. Az egyházi személyt az az adat ösztökélte levélírásra, miszerint a 40 év alatti magyar férfiak 70 százaléka gyermektelen.

Böjte testvér visszaemlékezése szerint amikor 1993 szeptemberében befogadták az első gyerekeket, szinte semmijük sem volt, de minden, az ajtajukon kopogtató gyereknek igent mondtak. Szavai szerint

A családalapításhoz nem anyagiak kellenek, hanem szeretet, bátorság és élő hit a gondviselő Istenben, a többi megadatik!

Hozzáteszi:

Kedves férfiak, mikor a feleséged szül, akkor nem csak egy gyermek születik, hanem egy édesanya, egy édesapa is! Gyermeked születése tesz férfivá téged, nélküle egy elkezdett torzó, egy be nem fejezett vázlat vagy! Ezt akarod?! Bangó, önző vén legényként akarod leélni életed? Vagy jobb esetbe te magad akarsz gyermeked nagyapja lenni? Mire vársz?!

 

Arra biztatlak, hogy seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni, merj kedvesed elé állni, merd megkérni a kezét, légy férfi, tedd feleségedet anyává, magadat meg boldog családapává, értékes gyümölcstől roskadozó termékeny fává! Vállald a családot, a gyermeked, gondoskodj szeretteidről, nap mind nap gyönyörködj házad népében  és boldog leszel!!

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik