Közélet

Megbüntették, de nem bán semmit a Fidesz mellett kampányoló kórházigazgató

Vácity József azt mondja, senkit nem buzdított semmire, csak tényeket közölt.

138 ezer forint büntetést kellett fizetnie Vácity József egri kórházigazgatónak, mert a Fidesz és Nyitrai Zsolt mellett kampányolt a kórház dolgozóinak küldött levelében, a választás előtt. Erről a hvg.hu ír.

A portál emlékeztet: Vácity a levélben azt írta,

Most talán néhányan azt mondják, hogy egy kórház főigazgatója nyíltan ilyet nem tehet. De igen, megtehetem; mert nekem az a dolgom, feladatom, hogy a kórházunkat úgy irányítsam, hogy az a munkatársi közösségnek a legjobb legyen, és ezáltal a reánk bízott betegeket a lehető legjobban tudjuk szolgálni.

És csatolt egy táblázatot is arról, hogy mit vett el a „bal-liberál” oldal, és mit adott a Fidesz-KDNP.

A helyi LMP-s Komlósi Csaba a helyi választási bizottságnál nyújtott be kifogást, ahol megállapították, hogy a levél sérti a pártok egyenlőségét, és eltiltották Vácityot a további jogsértéstől. A kórházigazgató fellebbezett, a Nemzeti Választási Bizottság ugyan mellőzte a további jogsértéstől való eltiltás jogkövetkezményét, de 138 ezer forint bírságot szabott ki.

Vácity azzal védekezett, hogy nem a Fidesz és Nyitrai támogatására kérte munkatársait, csak elmondta, hogy ő kire szavaz, és miért adja szavazatát Nyitrai Zsoltra.

Az egri kórházigazgató egyben önkormányzati képviselő is Baján. Az ottani képviselőtestületi ülésen elhangzottak szerint Vácity nem bánta meg a történteket, úgy gondolja, megérte akciója, hiszen az általa támogatott jelölt nyert. A kórházigazgatóval a Magyar Idők című kormánylap szerdán interjút közölt, ott azt mondta, csak tényeket közölt, és Nyitrai mindent megtett az egri kórházért. A büntetést pedig kifizette, ahogy megkapta a határozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik