Közélet

Toroczkai: Megmentettem a falumat

Ásotthalmon készített riportot a határkerítésről és annak hatásairól az NBC News amerikai hírportál, amelyben megszólalt Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere is. A jobbikos politikus szerint ő volt az, aki megmentette a települést a migránsok tömegeitől: „Visszatért a nyugalom”.

Toroczkai szerint Donald Trump is példát vehetne a kerítés sikeréről, és reméli, hogy az amerikaiakat is arra fogja ösztönözni, hogy megépítsék a saját kerítésüket a mexikói határon. A lap megjegyzi, hogy az ásotthalomi polgármester az egyike azoknak, akik a Jobbik pártelnöki pozíciójára.

A politikus nem csak Ásotthalom, hanem Európa védelmezőjének is tartja magát, hozzátéve, hogy

ha olyan migránsok ezreit hívjuk meg magunkhoz, akik más országból jönnek, más a kultúrájuk és a vallásuk, az véres összecsapásokhoz fog vezetni.

A riportban megszólaltattak olyan menekülteket is, akik a magyar-szerb határ túloldalán várakoznak arra, hogy bejussanak az Európai Unióba és Németországban kezdjenek új életet. Az egyikük elmondta, hogy már többször átjutott Magyarországra, de a rendőrök minden alkalommal elfogták, megverték és visszatoloncolták.

Kiemelt kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik