Közélet

Naptej és esernyő is elkél a hosszú hétvégére

Pénteken napfényben füröszthetjük arcunkat, csak az Alföldön számíthatunk kisebb széllökésekre, vasárnap viszont viharok rondíthatnak bele az idillbe.

A Kiderül előrejelzése szerint pénteken észak felől jelentősen csökken a felhőzet, délelőttre mindenhol megszűnik a csapadék. Napközben a több fátyol- és kevesebb gomolyfelhő mellett sok napsütésre, száraz időre számíthatunk. Az egyre többfelé déliesre forduló szelet a Kisalföldön kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű. Késő estére 12, 18 fok közé hűlhet le a levegő.

Szombaton több órára kisüt nap, délután, este lehet több gomolyfelhő, és akkor helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél megélénkül, szélerősödésre csak zivatar környezetében számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 között alakul, az ország északkeleti harmadán lesz a leghűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Vasárnap a többórás napsütés mellett délelőtt kevesebb, délután erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, nagyobb számban a délutáni, esti órákban. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik,

zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű.

Hétfőn napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel, délután és este helyenként záporral, zivatarral. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Kedden napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel, szórványosan záporral, zivatarral. Középen és keleten nagyobb az esély a csapadékra. A délnyugati, majd az északira, északnyugatira forduló szél néhol megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik