Közélet

Könnygázpuska sült el egy elsős kezében Győrben, négy gyereket vittek kórházba

Készenléti Rendőrség (Array)
Készenléti Rendőrség (Array)

Az egyik győri iskola elsősei pályaorientációs napon vettek részt szombaton a Készenléti Rendőrség helyi központjában. A Kisalföld információi szerint egy elöl hagyott könnygázkilövő és könnygázpatron két kisgyerek kezébe került, az egyik betöltötte és elsütötte, négy gyermeket szállítottak kórházba.

A gyerekeket még aznap hazaengedték a Petz Aladár Kórház sürgősségi osztályáról. Hármuknak a könnygáz okozott kisebb rosszullétet, a negyedik gyerek karján lévő sebet — amit a könnygázpatron okozott — azonban össze kellett varrni.

Dr. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség katonai ügyésze, helyettes szóvivője a Kisalföld megkeresésére azt közölte, hogy

2018. április 21-én a Készenléti Rendőrség győri épületében tartott rendőrségi bemutatón történt baleset miatt – amelyben a rendelkezésre álló adatok szerint egy gyermek könnyebb sérülést szenvedett – a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomozást rendelt el hétfőn. (…) A nyomozás határideje 2018. június 21. Egyéb adatot a nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg nem kívánunk közölni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik