Közélet

Czeglédy Csaba elveszítheti szombathelyi önkormányzati képviselői mandátumát is

A július 5-ig érvényes és meghosszabbítható előzetes letartóztatása miatt Czeglédy Csaba el fogja veszteni szombathelyi önkormányzati képviselői mandátumát – írja a Magyar Idők.

Az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt színeiben, 2014 őszén mandátumot szerző politikusnak képviselői jogosultsága ugyanis megszűnik, ha letelik az első, a 2017. június 15-i kihagyott testületi ülést követő egy év anélkül, hogy megjelenik az önkormányzatnál. A távollét okát nem kell ilyen esetekben vizsgálni, hiszen ha a képviselő 12 hónapot meghaladóan nem jár testületi ülésekre, nem képviseli a választópolgárokat.

Czeglédy tartós akadályoztatása miatt a helyi választási bizottságnak június ­15-ét követően auto­matikusan, 120 napon belül ki kell írnia az időközi választásokat Szombathely 5. számú választókerületében. A győztes jelölt 2019 ­őszéig tölthetné be mandátumát.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik