Közélet

Meghalt az ELTE kollégiumáról lezuhant két ember

A külső állványzatról zuhantak a mélybe a Nagytétényi úton. A függőállvány szakadhatott le.

Súlyos munkabaleset történt az ELTE Nagytétényi úti kollégiumánál: a felújítás alatt álló épület állványzata leszakadt, két ember a mélybe zuhant az ATV szerint.

Egyelőre nem tudni, milyen magasról esett le a két munkás és mennyire súlyos a sérülésük, amint megtudunk valamit, frissítjük a cikket. Kerestük a rendőrséget és a katasztrófavédelmet is: előbbi hamarosan közleményt ad ki, a másik nem nyilatkozik.

Frissítés: mindkét munkás meghalt

A rendőrség valóban kiadta közleményét 15.41-kor, amiben azt írják, a külső állványzatról leesett két férfi életét vesztette. A Police.hu-n megjelent szöveg szerint a BRFK-hoz fél 3 körül érkezett a bejelentés, hogy a XXII. kerületi felújításon ketten lezuhantak és meghaltak. A rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a történteket.

Lapunk úgy tudja, az állványzat egyik oldala szakadt le, kb. a 10. emelet magasságában.

Késő délután az ELTE is kiadott egy tömör közleményt. Azt írják, egy leszakadó függőhíd okozta a balesetet, amibe a két építőmunkás belehalt. Az ELTE megrendülését és részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak, kapcsolatba lép velük, és egyeztetni fog a segítségnyújtásról.

A balesetről azt írják, egy nagyszabású energetikai felújítás zajlik, a munkaterületet még tavaly június 15-én adta át az ELTE a fővállalkozónak. Többet nem írnak, csak annyit, hogy a rendőrség vizsgálja a balesetet, annak lezárultáig az egyetem nem ad bővebb információt.

Frissítés 2: ezt észlelte a kivitelező

Estére befutott a kivitelező F-R Nagytétény Konzorcium (ami szükségesnek tartotta kiemelni, hogy nyílt eljárással nyerte el a feladatot) reagálása is a történtekre. A B épület felújításakor az alvállalkozójuk bevont maga alá még egy alvállalkozót az állványzat felépítésére. Így folytatják:

A függőállvány beüzemelése során tragikus baleset következtében a beüzemelő cég két emberét baleset érte, melynek következtében életüket vesztették. A balesetet azonnal jelentettük a Munkavédelmi Hatóságnak és az illetékes szerveknek. A baleset körülményeit az illetékesek jelenleg vizsgálják, így bővebb információ egyelőre nem áll rendelkezésünkre.

Hozzáteszik, lesz belső vizsgálat is, a fejleményekről tájékoztatják a közvéleményt, illetve részvétüket fejezik ki a hozzátartozóknak.

MTI/Mihádák Zoltán

(Kiemelt kép: Google Maps)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik