Közélet
Budapest, 2016. augusztus 30.
Budaházy György az ellene és tizenhat társa ellen terrorcselekmény bûntette miatt indult per tárgyalásán a Fõvárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. augusztus 30-án. A bíróság elsõfokú ítéletében tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Budaházy: Kommunizmusból maradt hálózat szövi át a bíróságokat

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2018. 04. 19. 19:46

Megismétlik az elsőfokú eljárást, Budaházy György örömében meg sem állt a kormányközeli Echo TV-ig, hogy a kommunista bíróságokról és a vállalhatatlan Vona Gábor-i fordulatról értekezzen.
Korábban a témában:

Felemelő érzésnek nevezte Budaházy György az Echo TV-n csütörtökön az ítéletet, amivel hatályon kívül helyezték a korábbi elsőfokú eljárást. Szerinte mindenkiből kitört a feszültség az ítélet hallatán. Magát magyar hazafinak tartja, „de voltam politikai meghurcolt is”, és az eljárása se ért még véget.

Újra elmondta, nincs közük Csintalan Sándor megveréséhez, a másodfokú tanács is megállapította, hogy nem volt bizonyítva kellőképp ez sem. Azt az indítékot hozták fel, hogy Csintalan megsértette Budaházy. Szerinte őt magát nem konkrét cselekményekkel vádolják, ő pedig nem adott senkinek utasításokat, ez nem lett bizonyítva.

Színvonalas másodfokú indoklást hallottunk.

– mondta Budaházy, akinek visszaadta a hitét a bíróságokban. Szerinte társadalmi összcél volt, hogy nyomást gyakoroljanak a Gyurcsány-kormányra, hisz terrorral tartotta fenn a kormány a hatalmát. Ők viszont nem műveltek terrorizmust.

Itt elmondta, nem véletlen állt ki az Orbán-kormány mellett, hisz veszélyes lett volna Gyurcsányékat visszahozni a hatalomba.

Szerinte működik egy olyan hálózat, ami nem lett fölszámolva a kommunizmusból maradt hálózat. Az ügyészségeken és bíróságokon is ott vannak, ellenségei a nemzeti oldalnak, balliberálisok sokan. Azt gondolja, hogy a 2010 óta regnáló rendszernek nem volt érdeke fenntartani az ügyüket. „Szerintem ez egy vegytiszta politikai ügy” – summázta.

„Nekem a pártokrácia sose volt szimpatikus rendszer” – mondta arra a kérdésre, hogy megosztja a személye a Jobbikot. Elmondta, a Jobbik okosan sáfárkodott azzal a hullámmal, ami a Gyurcsány-kormány tettei miatt jött. Az egy nemzeti radikális program volt, de Vona Gábor fordulata vállalhatatlan volt. Budaházy nem akar a pártpolitikában részt venni, maximum a közéletben.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Mohai Balázs)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.