Közélet

Búcsúzik a Fidesz-frakció Budai Gyulától és Répássy Róberttől

Az utódok közt van a Fidelitas elnöke és Orbán ügyvédje is.

Hétfőn este búcsúztatják azokat a fideszes és kereszténydemokrata képviselőket, akik a következő ciklusban nem lesznek az Országgyűlés tagjai – írja az atv.hu. A távozók közt van Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár, Répássy Róbert volt igazságügyi államtitkár és Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos.

Hollik István a Belvárosban, Kucsák László a XVIII. kerületben nem tudott mandátumot szerezni, ők listáról sem jutottak be, a korrupciógyanúba keveredett Mengyi Roland pedig nem is volt már képviselőjelölt. Távozik Firtl Mátyás, Gaál Gergely, Czomba Sándor, Vas Imre, Vantara Gyula, Varga József és Tiffán Zsolt is.

Az új képviselők közt van Novák Katalin családügyi államtitkár, aki kiszivárgott hírek szerint a demográfiai miniszteri szék várományosa. Egyéni mandátumot szerzett Szabó Tünde sportállamtitkár, és érkezik az Orbán család ügyvédjeként számon tartott Bajkai István, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, valamint Héjj Dávid, Lázár János volt kabinetfőnöke is. Új képviselő még Böröcz László, a Fidelitas elnöke és Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter.

A KDNP frakciója szerdán alakul meg, a vezetője, ha vállalja, Harrach Péter lehet – írja a portál. A Fidesz parlamenti frakciója csak valamikor május elején alakul meg hivatalosan – teszik hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik