Közélet

Ön szerint hány embert tiltottak ki magyar stadionokból fotózás miatt?

A hétvégén a Videoton-Puskás Akadémia (0-0) első osztályú labdarúgó mérkőzésről kivezették a 444.hu munkatársait. A lap  egy ideje nem kap akkreditációt a felcsúti meccsekre. Ahogy a cikk szerzője fogalmaz, ezért két kollégájával „döbbenetes furfangos módon” jegyet vettek, nézték a meccset, miközben egyikük a nézőtérről teleobjektívvel fotózott – többek között Orbán Viktor miniszterelnököt is.

Rövid időn belül érkeztek a biztonságiak és kivezették őket a stadion területéről.

Honlapunk ennek apropóján arra volt kíváncsi, milyen okból és milyen gyakori a nézők kivezetése a magyar stadionokból. Ezért az alábbi kérdéseket tettük fel a tizenkét első osztályú klubnak:

  • a 2017/18-as labdarúgó bajnoki évad hazai rendezésű
    találkozóin a rendezőknek kellett-e már jeggyel rendelkező, és hivatalos úton beengedett nézőt a mérkőzés ideje alatt a
    stadionból kivezetni?
  • Ha igen, milyen ok, okokból, hány alkalommal?
24.hu infografika

Hét klub írásban válaszolt. Íme:

Paksi FC:  Pakson ilyen nem történt a kérdéses időszakban. (Balog Judit ügyvezető)

Újpest FC: Egy esetben, amikor a Szusza Ferenc Stadion pályarendszabályát megsértette az a szurkolónk, aki egy tárgyat dobott a pályára. (Méhes Tamás kommunikációs vezető)

DVTK: Sajnálatos módon volt erre példa, de szerencsére csak néhány kirívó esetben. A pályarendszabályok megsértése, azaz erősen ittas állapot vagy pirotechnikai eszközök használata miatt került sor arra, hogy a biztonsági személyzetnek intézkednie kellett. (Demkó Norbert, kommunikációs vezető)

Szombathelyi Haladás: A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának OTP Bank Liga mérkőzéséről a 2017/18 szezonban eddig nem került sor néző kivezetésére, feljelentésére. (Gyimesi Csaba, Biztonsági Igazgató)

Balmazújváros: Balmazújvárosi Városi Stadionból a 2017/18-as labdarúgó évadban ilyen eddig nem fordult elő. A biztonsági szolgálatunk nagyon szigorúan veszi a beléptetés szabályait, a rendfenntartást, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ilyen ne is forduljon elő illetve, hogy a szurkolók biztonságban érezzék magukat a stadionban. (Póth Andrea, ügyvezető)

Ferencváros: A stadionból a Groupama Aréna Pályarendszabályának megsértése miatt kellett kivezetni embereket. (FTC sajtóosztály)

DVSC: A kérdésére adott válaszunk nemleges,
azaz senkit sem kellett eddig kivezetni a Nagyerdei Stadionból ebben az évadban. (Csubák Zoltán, DVSC sajtófőnök)

A Budapesti Honvéd, a Videoton, a Mezőkövesd, a Vasas és a DVSC cikkünk elkészültéig nem reagált kérdéseinkre. Amennyiben válaszlevelük megérkezik szerkesztőségünkbe, cikkünket frissítjük. A Puskás Akadémia kommunikációs vezetőjét előbb írásban, majd szóban próbáltuk válaszra bírni, de Balogh Balázs nem kívánt élni a tájékoztatás lehetőségével.

Kiemelt képünkön a felcsúti Braniszlav Danilovics kapus gólt kap az OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Puskás Akadémia – Ferencváros labdarúgó-mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2015. április 3-án
Fotó: Illyés Tibor / MTI 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik