Közélet

Hadházy: Jogtalanul szedték le az LMP plakátjait

Törvénytelenül szedték le Szekszárdon az LMP plakátjait – állítja Hadházy Ákos, a párt társelnöke szombati Facebook-posztjában. A politikus azt írta, hogy pénteken köztéri kampányeszközt helyeztek ki városban, ehhez kampányidőszakban nem kell a polgármesteri hivataltól közterület-foglalási engedélyt kérni.

Ma döbbenten láttam, hogy négy ember szedi szét az egészet, két rendőr meg messziről nézi. Nagyon nehéz volt velük megértetni, hogy éppen egy lopást néznek. A melósok ugyanis nem árulták el, hogy kik ők és nem tudtak megbízást sem felmutatni. Végül a kénytelen-kelletlen intézkedő rendőröknek odabökték, hogy Ács [Rezső] polgármester volt a felbújtó,

áll Hadházy bejegyzésében. A politikus több jogászt is megkérdezett, hogy kellett volna-e engedély, a véleményük nem volt egységes. A plakátokat kihelyező cég napokkal korábban kérte az engedélyt, az önkormányzat pedig azt válaszolta, hogy 16-án megkapja.

A cég -valóban engedély nélkül , mivel egyes jogértelmezések szerint az valójában nem szükséges- felállította tegnap este az oszlopot. Ami egészen elképesztő viszont, hogy a lebontást minden határozat nélkül, teljesen önkényesen végezték. Sem a melósok, sem a rendőrök nem mutattak semmilyen határozatot, csak arra hivatkoztak, hogy a polgármester szólt.

Egyszerű tolvajok. Tegnap kihelyeztünk egy köztéri kampányeszközt, ehhez kampányidőszakban nem kell a polgármesteri…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2018. március 17.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik