Közélet

Fémpálcával támadták meg az MSZP aktivistáit

Még nem tudni, megsérült-e valaki.

Még mindig tart a rendőrségi helyszínelés Zuglóban, ahol ismeretlenek megtámadták az MSZP-Párbeszéd aktivistáit – közölte a szocialisták sajtóosztálya. Közölték:

Ide vezet a Fidesz évek óta folytatott gyűlöletkeltése. Aki egy békés országot akar, annak el kell határolódnia az erőszaktól. Mi elítéljük az erőszakot és erre kérjük a választáson résztvevő többi pártot is.

Az erőszak a gyengék végső menedéke.

Megkeresésünkre Tóth Csaba szocialista politikus elmondta, aktivistáik épp plakátokat raktak ki az Amerikai úton, amikor az egyik házból kijött egy férfi egy vasrúddal. Elkezdte leverni a plakátokat, majd kiütötte egy aktivista kezéből a mobilját. Miután telefonnal venni kezdték mások az esetet, hangosan komcsizva visszavonul a kerítés mögé. Kihívták a rendőrséget, akik most is helyszínelnek.

Tóth is megerősítette, hogy szerintük „ez a gyengeség jele”, a Fidesz gyűlöletkampánya és a hisztériakeltés eredményezte a támadást. Amúgy nem ez volt az első attak ellenük Zuglóban, többször kiabáltak már velük mások, vagy épp rángatták le a plakátjaikat.

Kerestük az ügyben a rendőrséget, ezt válaszoltak:

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy 2018. február 28-án 12 óra körül egy férfi egy csővel többször ráütött az aktivisták által kihelyezett plakátra. Jelenlegi adataink szerint személy elleni támadás, illetve személyi sérülés nem történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a férfit elfogták, előállították, elszámoltatása folyamatban van.

Egészen hihetetlen képeket tett fel az MSZP zuglói szervezete a Facebookra, amin látható, hogy a bajszos úr papucs-zokniban, köntösben, vascső helyett egy pálcával vesszőzve támadt az aktivistákra:

FRISS!!! Megtámadták az MSZP-Párbeszéd aktivistáját Zuglóban, a rendőrségi helyszínelés ezekben a pillanatokban is…

Közzétette: MSZP Zugló – 2018. február 28.

(Cikkünket frissítjük.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik