Közélet

Nem akárkik szerepelnek Orbán Viktor videójában

Mint korábban megírtuk, a Fidesz egy napot adott a képviselőjelöltjeinek, hogy összeszedjék a körzetenként szükséges 500 aláírást. Egerben Orbán Viktor segített be Nyitrai Zsoltnak, több családhoz ellátogattak aláírásokért.

A miniszterelnök a látogatásról egy videót is feltöltött Facebook-oldalára, a Magyar Nemzet pedig utánajárt, kiket is látogatott meg Orbán és Nyitrai. Mint kiderült, a második felkeresett család tagjai többek közt

  • Petrovai József, az egri önkormányzat sportreferense, iskolai edző és a Magyar Atlétikai Szövetség ugró szakágának vezetője,
  • fia, Márton, az Egri Vízilabda Klub másodedzője

A harmadikként meglátogatott családot sem kell bemutatni a városban, Bíró József – Nyitrai kezdeményezésére – tavaly novemberben vehetett át miniszteri oklevelet és Pro Agria-életműdíjat Seszták Miklóstól a turizmus és a borászat területén végzett tevékenységéért. Egyébként ő a helyi Borút Egyesület elnöke és tagja a Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetség kuratóriumának is.

A lap megjegyzi, hogy a videóban korlátozás nélkül kerültek ki az aláírók személyes adatai, tisztán olvasható a támogatók pontos címe és telefonszáma is, így ezekkel most akárki visszaélhet.

Ráadásul ahogy a 444 kiszúrta, a hivatalos ajánlóívek teljesen máshogy néznek ki, mint azok, amik a videóban szerepelnek, ezek valójában az úgynevezett „Támogatói aláírásgyűjtő ívek”. Ezek pedig igazából adatgyűjtő ívek, vagyis inkább a Kubatov-listának is nevezett adatbázis bővítésére szolgálnak.

Kiemelt kép: Facebook/Orbán Viktor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik