Közélet
Budapest, 2018. február 20.
Képviselõk az 1568. évi tordai vallásügyi törvény jelentõségérõl és a vallásszabadság napjáról szóló törvény szavazása elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. február 20-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ma van a választások előtti utolsó parlamenti ülésnap

24.hu
24.hu

2018. 02. 21. 06:10

Az Országgyűlés várhatóan ma tartja utolsó ülésnapját az április parlamenti választások előtt. A képviselők a háziorvosi ellátásról és az önkormányzatiság jövőjéről tartanak politikai vitát az ellenzék kezdeményezésére.

A Háznak reggel 9 órától mintegy öt óra áll rendelkezésére, hogy megvitassa az MSZP javaslatát, amelyet a többi ellenzéki frakció is támogatott.

A szocialisták előterjesztésükben úgy fogalmaztak, fontos egy olyan önkormányzati rendszer kialakítása, amelyben a települési önkormányzatok nem a központi hatalom függésében és gyámsága alatt tartott helyi végrehajtók, hanem tényleges cselekvési szabadsággal rendelkeznek.

Hangsúlyozták továbbá, hogy a háziorvosi praxisok kiürülése már a teljes egészségügyi rendszer működőképességét veszélyezteti, a változtatás ezen a döntéshozók közös felelőssége.

A parlament munkája napirend utáni felszólalásokkal ér véget. (MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán)

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.