Közélet

Bod Péter Ákos az ideges szállodásról, akihez bejelentkezett egy nagy ember lánya

Nem egy ilyen történetet ismer a konzervatív professzor.

A hvg.hu számol be a vásárhelyi lakossági fórumról, amelyen Bod Péter Ákos volt Márki-Zay Péter polgármester-jelölt vendége. A konzervatív közgazdász, egyetemi tanár beszélt a fiatalok tömeges elvándorlásáról, meneküléséről a magyar uram-bátyám rendszer elől.

Az MNB volt elnöke a korrupcióra egy minapi példát hozott.

A napokban, ismerőse, egy megrettent szállodaipari vállalkozó mesélte, hogy bejelentkezett hozzá egy nagyon-nagyon magas beosztású férfi lánya, amitől nagyon ideges lett. Lehet, nem veszik el a cégét, felesleges az aggodalom, de ez nem normális.

Bod Péter Ákos felidézte, több olyan történetet hallott, hogy amikor valaki nem akarta eladni prosperáló cégét, megfenyegették, a hatóságok vizsgálódtak, a beszállítók visszaléptek, a meggyengült céget végül olcsón mégis megvették.

Nem egy ilyet hallottam, így feltételezhetően ezek nem elszigetelt esetek voltak, ahogy az egyébként előfordulhat. Kérdezik tőlem, hogy miért nem teszek feljelentést. Ezeket nehéz bizonyítani, hiszen szóbeli üzeneteken alapulnak

– folytatta a közgazdász, aki fontosnak tartaná, hogy Magyarország mégis  csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A közönség felvetésére, hogy a fideszes mutyi megfoghatatlan, mert mindent jogszerűen csinálnak, a professzor azt felelte, jogszerűen nem lehet csalni. Nemcsak a lopás korrupció, hanem az is, ha jóval többet költenek el bizonyos területekre, beruházásokra, mint ami még ésszerű.

A fórumon Márki-Zay Péter azt hangsúlyozta, hogy jobboldaliként támogatja a kormány több programját, de Bod Péter Ákoshoz hasonlóan olyan országot szeretne, ahol a tudás számít, nem a kapcsolat, ahol el tudnak számolni a pénzzel, és arra költik, ami a jövőben hasznosulni tud.

Nem kell félni a káosztól, majd rendeződik minden

– próbálta megértetni Bod Péter Ákos, hogy nem kell félni, ha egy esetleges kormányváltáskor átmenetileg lesz egy kis zavar.

Sokan 27 évvel ezelőtt is azon aggódtak, hogy mi jöhet Kádár után, valahogy mégis lett.

Bod-Peter-Akos(1)(210x140)(1).jpg (bod péter ákos, )
Legalább 4000 milliárd forintot vett ki a korrupció az emberek zsebéből
Szakértők szerint kínai stratégiai egyezségek helyett a kisvállalkozásokat kellene támogatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik