Közélet választás 2018
Berlin, 2017. június 8.
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini sajtóértekezleten 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

A fideszes polgármestereknek telefonon is el kell ítélniük Sorost

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2018. 02. 14. 15:03

Előre rögzített telefonhívásokkal támogatják majd a települések fideszes polgármesterei a választókerület kormánypárti képviselőjelöltjét.

A 24.hu információja szerint a Fidesz országos központja utasította az önkormányzati vezetőket, hogy készítsék el a támogató hangfelvételeket. A budapesti központból a felvétel szövegéhez is küldtek egy előre elkészített szövegpanelt.

A polgármestereknek Soros Györgyöt, a kormánypropaganda legfőbb ellenségét is bele kell keverniük a fideszes képviselőjelölt ajánlásába.

Ez már a harmadik stációja lesz a polgármesterek nemzetközi harcba való bevonásának. Januárban az önkormányzatok képviselő-testületeinek kellett elutasítaniuk a Soros-tervet. Puskás Imre, a Fidesz szóvivője január 13-án sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a párt „biztatja az önkormányzatokat”, hogy külön határozatban foglalkozzanak a Soros-tervvel és az illegális bevándorlással.

A bíztatás ebben az esetben is úgy nézett ki, hogy a pártközpont minden választókerületbe eljuttatta a helyi Fidesz-elnökön keresztül az előre elkészített határozati mintákat, amit a testületeknek nagyjából változatlan formában kellett megszavazni.

Az önkormányzati körre kiterjesztett sorosozás nyitánya a budapesti Bálnában megtartott január 13-i nagygyűlés volt.

A harcias hangulatú eseményre az összes fideszes polgármestert meghívták. Itt kellett megvitatni a Soros-terv elleni harc lépéseit, miután a főszervező, Szita Károly kaposvári polgármester felolvasta ugyanazt a levelet, amit korábban kiküldött a képviselőknek, polgármestereknek és a sajtónak:

Ellene vagyunk a tömeges betelepítésnek, ellene vagyunk a párhuzamos társadalmak kiépítésének.

Kiemelt kép: Clemens Bilan / MTI / EPA

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Szkopje, 2018. október 5.
Nikola Gruevszki volt  macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én. A bíróság megerõsítette a Gruevszki ellen hivatali visszaélés miatt kiszabott kétéves börtönbüntetést. A politikust májusban ítélte el egy szkopjei bíróság amiatt, hogy miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a gyõztesnek kihirdetett autókereskedõ utólag jutalékot fizetett neki, illetve õ maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.