Közélet

A fideszes polgármestereknek telefonon is el kell ítélniük Sorost

Előre rögzített telefonhívásokkal támogatják majd a települések fideszes polgármesterei a választókerület kormánypárti képviselőjelöltjét.

A 24.hu információja szerint a Fidesz országos központja utasította az önkormányzati vezetőket, hogy készítsék el a támogató hangfelvételeket. A budapesti központból a felvétel szövegéhez is küldtek egy előre elkészített szövegpanelt.

A polgármestereknek Soros Györgyöt, a kormánypropaganda legfőbb ellenségét is bele kell keverniük a fideszes képviselőjelölt ajánlásába.

Ez már a harmadik stációja lesz a polgármesterek nemzetközi harcba való bevonásának. Januárban az önkormányzatok képviselő-testületeinek kellett elutasítaniuk a Soros-tervet. Puskás Imre, a Fidesz szóvivője január 13-án sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a párt „biztatja az önkormányzatokat”, hogy külön határozatban foglalkozzanak a Soros-tervvel és az illegális bevándorlással.

A bíztatás ebben az esetben is úgy nézett ki, hogy a pártközpont minden választókerületbe eljuttatta a helyi Fidesz-elnökön keresztül az előre elkészített határozati mintákat, amit a testületeknek nagyjából változatlan formában kellett megszavazni.

Az önkormányzati körre kiterjesztett sorosozás nyitánya a budapesti Bálnában megtartott január 13-i nagygyűlés volt.

A harcias hangulatú eseményre az összes fideszes polgármestert meghívták. Itt kellett megvitatni a Soros-terv elleni harc lépéseit, miután a főszervező, Szita Károly kaposvári polgármester felolvasta ugyanazt a levelet, amit korábban kiküldött a képviselőknek, polgármestereknek és a sajtónak:

Ellene vagyunk a tömeges betelepítésnek, ellene vagyunk a párhuzamos társadalmak kiépítésének.

Kiemelt kép: Clemens Bilan / MTI / EPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik