Közélet

Új bizonyítékok a terézvárosi ingatlanpanamában

Folytatódik az eljárás Fürst Györggyel, a VI. kerületi önkormányzat korábbi szocialista alpolgármesterével szemben – értesült a Magyar Hírlap. Ezt a Fővárosi Főügyészség azzal indokolta, hogy új bizonyítékok merültek fel a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt Fürsttel és társaival szemben indult büntetőeljárásban. Emiatt a nyomozás megszüntetéséről született határozatot megváltoztatták, és a vagyongazdálkodásért felelős alpolgármesterrel szemben az eljárás folytatását rendelték el.

A lap úgy tudja, hogy olyan 2002-2005 között eladott önkormányzati tulajdonú ingatlanokról van szó, mint az Andrássy út 21., 23., 35. és 45. szám alatt lévő palota, a Liszt Ferenc tér 7. alatti épület, az Oktogon tér 4. alatt lévő üzlethelyiség és a Munkácsy–Podmaniczky utca által határolt területen lévő önkormányzati bérházak, amelyek elidegenítését Fürst a szavazataival támogatta, s ezzel megközelítőleg 1,8 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a tulajdonos VI. kerületi önkormányzatnak.

Amint arról korábban beszámoltunk, február 7-én tárgyalja másodfokon a terézvárosi ingatlanpanama perét a Fővárosi Ítélőtábla, ezután az Andrássy út 47., illetve 3. szám alatti paloták 2004-es, áron aluli privatizációja miatt jogerős ítélet születhet. A tizenkét vádlottat – akik valamennyien Terézváros szocialista és SZDSZ-es önkormányzati képviselői voltak – csaknem egy éve hűtlen kezelés vádjában találta bűnösnek a Fővárosi Törvényszék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik