Közélet

Rendőri rajtaütés Hajdúdorogon

Január 24-én nagy létszámú, golyóálló mellényekkel felszerelt rendőri egységek vették őrizetbe Hajdúdorogon azokat a kormányhivatali alkalmazottakat, akik hamis iratok megszerzésében segíthettek ukrán magánszemélyeket – értesült a Magyar Nemzet. A helyszínen két magyart is őrizetbe vettek.

A rendőrség közölte, hogy az ügyben nem a megyei rendőrség, hanem a Budapesti Rendőr-főkapitányság járt el. Elárulták, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás gyanúja miatt négy magyar állampolgárt vettek őrizetbe, a nyomozást tavaly májusban rendelték el.

A lapnak helyiek arról számoltak be, hogy egy kiterjedtebb, bűnözői hálózatot sejtető, szövevényes ügyről értesültek, ez indokolta a nagyszabású rendőri jelenlétet.

A rendőrök január 24-én érkeztek a városba, ekkor megállítottak egy ukrán rendszámú autót, melyet átkutattak, a sofőrt igazoltatták. Az iskola diákjai is megijedtek a rajtaütésszerű akciótól. A bilincsbe vert hivatalnokokkal ezután a lakásukhoz mentek, ahol a házkutatás alatt iratokat foglaltak le.

A hatóságok házkutatást tartottak abban a családi házban is, ahol mintegy negyven ukrán állampolgárságú személy volt bejelentve.

A hajdúdorogi polgármester elmondása szerint aránytalan erejűnek tűnt a rendőri fellépés egy közokirat-hamisítási ügyhöz képest, ez ráadásul sokakban riadalmat keltett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik