Közélet

Londonban tiltakozott az Amnesty a Stop Soros ellen

Megdöbbentette a jogvédőket a magyar kormány hazugsága, hogy ők migránsokat akarnak betelepíteni.

A Stop Soros-törvénycsomag ellen tiltakozott hétfő este az Amnesty International (AI) fél tucat aktivistája Magyarország londoni nagykövetségénél. Ulrike Schmidt, a nemzetközi emberjogi szervezet londoni központjának kelet-európai koordinátora az egyórás demonstráció helyszínén az MTI-nek elmondta:

ha az indítványt törvénybe iktatják, az súlyosan hátráltatná, akár lehetetlenné is tenné a magyarországi civil szervezetek, emberi jogi csoportok, nem kormányzati szerveződések tevékenységét, mindazok munkáját, akik a társadalom legelesettebb tagjainak nyújtanak segítséget.

Schmidt kijelentette, az Amnesty megdöbbentőnek tartja azokat a vádakat, amik szerint magyarországi szervezete és más civil szerveződések, köztük a Helsinki Bizottság szervezi és támogatja az illegális bevándorlást. Az Amnesty kelet-európai koordinátora szerint ez „nyilvánvalóan nem igaz”.

„Ennek a helye a kukában van, nem a parlament előtt”
Egyszerűen nem lesz civil szervezet, amire igazak a Stop Soros tervezetben leírtak. Ha valaki mégis magára ismer, illetéket kell fizetnie, listázni fogják.

Aggasztónak nevezte, hogy Magyarországon démonizálják a menekülteket. Hozzátette, Magyarországnak modern, civilizált országként nem akadályoznia, hanem támogatnia kellene a nem kormányzati szervezetek munkáját – írja az MTI.

Az Amnesty magyar oldala szerint egyébként Brüsszelben is volt tüntetés a magyar nagykövetség előtt.

(Kiemelt kép: Twitter/ Amnesty Belgique)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik