Közélet

Gyurcsány nem alkuszik, támadásba lendül Orbán ellen

Január 31., szerda éjfélig kellett nyilvánosságra hozniuk a parlamenti képviselőknek, állami tisztviselőknek a 2017. évről szóló vagyonnyilatkozatokat, a kormányoldal médiástul azóta Gyurcsány Ferenccel van elfoglalva. Úgy állítják be, hogy Gyurcsány eltitkolta az Ausztriában egy bankszámlán tartott 150 millió forintnyi vagyonrészét – holott a volt kormányfő állítja, igenis feltüntette ezt, ez része annak a 605 millió forintnyi értékpapír-befektetésnek, amelyet a jogszabályoknak megfelelően feltüntetett a vagyonnyilatkozatában.

A Magyar Idők főszerkesztője, Gajdics Ottó vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Gyurcsány ellen, erről a kormánypárti lap írt szombat reggel.

De Gyurcsány – ahogy állítja, fél órával megelőzve Gajdicsot – is saját maga ellen kezdeményezte az eljárást – pont azért, hogy véget vessen a kormányoldali támadásoknak, hogy végre tisztázódjon a helyzet, a volt kormányfő szerint ő bevallotta a saját és családtagjai vagyoni helyzetét, ahogyan előírják a jogszabályok.

De közleményében még tovább megy Gyurcsány. Ahogy írja:

Világossá kívánja tenni, hogy nem ő, hanem Orbán miniszterelnök rejtegeti vagyonát, nem az ő feleségének van temérdek földje, nem az ő apja lett dúsgazdag vállalkozó, nem az ő veje ellen folytat vizsgálatot az EU, nem az ő kebelbarátja lett gázszerelőből Magyarország egyik leggazdagabb embere. Ez Orbán világa.

Gyurcsány ezzel szemben bevallotta és nyilvánosságra hozta valamennyi családtagja vagyoni helyzetét. A DK elnöke nem alkuszik sem Orbán Viktorral, sem rendszerével. A Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett vizsgálat bebizonyítja, hogy a kormány és sajtója hazudik és az igazság az ő oldalán áll. A DK elnöke alku helyett harcot ígér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik