Közélet

Bocsánatot kért a tizenhét évesen zsidózó momentumos

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 02. 03. 20:30

Nemes Balázs már nem tud azonosulni nyolc évvel ezelőtti értékrendjével, ami miatt támadja a kormánypárti sajtó.

Videóüzenetben kért bocsánatot Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke és képviselőjelöltje, akiről a kormánypárti Origo írta meg, hogy egy évekkel ezelőtti internetes rádióműsorban arról beszélt: helyes megdobálni a melegeket ételmaradékkal és vajsavval, emellett zsidózott és cigányozott.

Nemes közölte: a felvétel nyolc évvel ezelőtt készült, tizenhét éves volt akkor. Ezek a kijelentések 26 évesen már nagyon távol állnak tőle, de vállalja a felelősséget kijelentéseiért, és bocsánatot kér mindenkitől, akit bántott és megsértett.

2010-ben lázadó, vidéki fiatalként engem, ahogy több százazer magyar fiatalt is, a Jobbik tudott megszólítani a politikai pártok közül

– jelentette ki, hozzátéve, hogy az akkori Jobbik által képviselt szélsőségesekhez is közeledett, de később olyan nyitott és befogadó közösségekhez tartozott, aminek köszönhetően rájött, hogy korábbi értékrendjével már nem tud és nem akar azonosulni.

„Most egy szélsőséges eszméktől távol álló, kritikusan gondolkodó, a világra nyitott magyar közgazdász, politikus vagyok. A Momentummal is azért dolgozom nap mint nap, hogy azt az üzenetet vigyem el a fiataloknak, hogy a szélsőségesség nem opció” – mondta. Hozzátette, politikai békét szeretnének az országban, aminek része a bocsánatkérés.

Nemes Balázs a Momentum pécsi szervezetében még pénteken bizalmi szavazást kezdeményezett önmaga ellen, itt egyhangúan támogatásukról biztosították a helyi tagok.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.