Közélet

Bocsánatot kért a tizenhét évesen zsidózó momentumos

Nemes Balázs már nem tud azonosulni nyolc évvel ezelőtti értékrendjével, ami miatt támadja a kormánypárti sajtó.

Videóüzenetben kért bocsánatot Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke és képviselőjelöltje, akiről a kormánypárti Origo írta meg, hogy egy évekkel ezelőtti internetes rádióműsorban arról beszélt: helyes megdobálni a melegeket ételmaradékkal és vajsavval, emellett zsidózott és cigányozott.

Nemes közölte: a felvétel nyolc évvel ezelőtt készült, tizenhét éves volt akkor. Ezek a kijelentések 26 évesen már nagyon távol állnak tőle, de vállalja a felelősséget kijelentéseiért, és bocsánatot kér mindenkitől, akit bántott és megsértett.

2010-ben lázadó, vidéki fiatalként engem, ahogy több százazer magyar fiatalt is, a Jobbik tudott megszólítani a politikai pártok közül

– jelentette ki, hozzátéve, hogy az akkori Jobbik által képviselt szélsőségesekhez is közeledett, de később olyan nyitott és befogadó közösségekhez tartozott, aminek köszönhetően rájött, hogy korábbi értékrendjével már nem tud és nem akar azonosulni.

„Most egy szélsőséges eszméktől távol álló, kritikusan gondolkodó, a világra nyitott magyar közgazdász, politikus vagyok. A Momentummal is azért dolgozom nap mint nap, hogy azt az üzenetet vigyem el a fiataloknak, hogy a szélsőségesség nem opció” – mondta. Hozzátette, politikai békét szeretnének az országban, aminek része a bocsánatkérés.

Nemes Balázs a Momentum pécsi szervezetében még pénteken bizalmi szavazást kezdeményezett önmaga ellen, itt egyhangúan támogatásukról biztosították a helyi tagok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik