Közélet
Miskolc, 2018. január 29.
A miskolci polgármesteri hivatal által 2018. január 29-én közreadott látványterven a diósgyõri vár tervezett rekonstrukciója látható. Idegenforgalmi, ipari, közbiztonsági és infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg állami forrásból a Modern városok program keretében Miskolcon és térségében mintegy 327 milliárd forint értékben. A programban kerül sor a diósgyõri vár rekonstrukciójára is.
MTI Fotó

Százmilliárdokat pumpál a kormány Miskolcba

24.hu
24.hu

2018. 01. 29. 17:41

Az összeg jelentős részét az M30-as sztrádára költik el, ami összeköti majd Kassával a várost. Megújul a tapolcai strand és a diósgyőri vár is.
Korábban a témában:

Ipari, idegenforgalmi, közbiztonsági és infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg állami forrásból a Modern városok program keretében Miskolcon és térségében, mintegy 327 milliárd forint értékben – közölte Kósa Lajos a diósgyőri várban tartott sajtótájékoztatón, hétfőn.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: elkészül Miskolctól a magyar-szlovák határig az M30-as autópálya, ami közvetlen összeköttetést jelent a város és Kassa között, miután Kassától a határig már megépült a sztráda szlovákiai szakasza. A kiemelt fontosságú, 2022-ig elkészülő gyorsforgalmú út kivitelezése 240 milliárd forintba kerül.

Milliárdokat költ majd az állam Miskolcon a tapolcai strand fejlesztésére, a diósgyőri vár rekonstrukciójának folytatására és befejezésére, ipari park kialakítására, intelligens térfigyelő kamerarendszer telepítésére, elkerülő út és közlekedési csomópont megépítésére.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármester arról szólt, hogy a program rendkívüli stabilitást jelent a megyei jogú városoknak, így Miskolcnak is. A fejlesztések gyakorlatilag átölelik az egész várost. A polgármester kiemelten szólt az oktatásról, a szakképzésről, mert – mint mondta – jól képzett munkaerő kell a program elemeinek végrehajtásához, Miskolc erre is készül.

Érzik, hogy szarabb, de hogy mitől, azt nem tudják
Riport az Avasról, Miskolc rossz hírű, harmincezres lakosú lakótelepéről, ahol Orbán és Gyurcsány is megkapta a magáét.

A közbiztonságról azt mondta: Miskolc biztonságos város, de a kiépítendő, nyolcszáz kamerából álló intelligens térfigyelő-rendszer még inkább azzá teszi.

Kósa kiemelte, a Modern városok programban az országban 250 projektet támogatnak összesen 3500 milliárd forinttal, amiből – tervezésre, projekt-előkészítésre – 600 milliárdot már megkaptak az önkormányzatok. Hozzátette, ez azt jelenti, hogy időarányosan jól áll a program végrehajtása, és miután a 23 megyei jogú város vonzáskörzetében több mint 6 millió ember él, így ezek a beruházások a vidéki Magyarország fejlesztését szolgálják. A tervek szerint valamennyi projekt 2022-ig elkészül. (MTI) 

(Kiemelt kép: MTI Fotó)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungary's Sandor Liu Shaolin reacts in the men's 5,000m relay short track speed skating A final event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games, at the Gangneung Ice Arena in Gangneung on February 22, 2018. / AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.