Közélet

Pökhendi és lenéző válaszra futotta a minisztériumoknak

Feltett Demeter Márta egy kérdést, nem voltak képesek erre kulturált választ adni az Emmitől a külügyig.

Ön, illetve az Ön által vezetett minisztérium államtitkárai és helyettes államtitkárai milyen kapcsolatban állnak azeri kormányzati képviselőkkel, gazdasági és üzleti szereplőkkel?

E kérdést az LMP-s képviselő, Demeter Márta tette fel és küldte el hat minisztériumnak. Mivel a képviselői kérdés egy hivatalos műfaj, normál esetben a tárcáknak kötelességük lenne részletekbe menően válaszolni. Azonban az Hvg.hu szerint nem ez történt.

Előzménynek leírják, egy nemzetközi oknyomozás derítette ki, hogy 2012-14 között az azeri kormány 2,9 milliárd eurót pumpált európai bankokba, hogy nyugati politikusokat és újságírókat fizessen le. Ebből 7,6 millió dollárt Magyarországra került, egy magyar számlára. Ekkoriban adta ki a kormány az azeri baltás gyilkost, akit hősként köszöntöttek és megkegyelmeztek neki otthon.

A válaszokat valószínűleg egyeztették, az emberi erőforrási, a külügyminisztérium és a miniszterelnöki kabinetiroda is ugyanazt az elképesztően pökhendi választ küldték:

Továbbra sem kívánunk egy reménytelen helyzetben lévő politikai párt kétségbeesett lejáratási akciójával foglalkozni.

A 444 egyébként összeszedte, hogy egy nap alatt különböző kormányzati hivatalok háromszor is ugyanezt a típusú nagyképű választ adta normális kérdésekre, közvetve elismerve, hogy az ügyek léteznek. Úgy tűnik, ez lesz a normális kormányzati kommunikáció.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik