Közélet
SSUCv3H4sIAAAAAAAEAJ2QSw7CMAxE90jcocq6C9ryv0rFwqRWsQgNSlwQQr07+bSS1+wyzx7H4+96VRTqCp60OhffqIImY0bPDpjsEPCmnDl2xNYRmAgjm1JFeQYePfo4YkYaGPvQm+HsX/5psy6WQioGRygpVQrmx2tiC5rKv535cVmiQI+D/qSFRRCHBiEHaXOrur8Z3UNGe1GHVmgYO7Ii5ctqMNHQiMlPR5qGXtgs39DJi4WT24cAg+W0yRxMdeGkUVbN5nQ47o51VR+abb2v9iHl9ANpcW/ZygEAAA==

Eltűnnek a P+R parkolók Budapesten

24.hu
24.hu

2018. 01. 20. 06:36

Százával tűnnek el az olcsó P+R parkolók Budapesten, a kerületek egymással vetélkednek az ingyenes lehetőségek megszüntetésében – írta a Népszava szombati számában.

Márciustól például az Újpest Városkapunál már csak térítés ellenében lehet majd használni az eddig ingyenes több száz P+R parkolót. A lap szerint a kerületi önkormányzatok gyakran hivatkoznak a szomszédos kerületek díjköteles parkolására. Újpesten például azért válik fizetőssé a metróállomás és környéke, mert Angyalföldön már szinte az egész kerület az – írta a lap, hozzátéve: Zuglóban is ezzel érveltek, mielőtt díjkötelessé tették a parkolást a Hungária körút mentén, a Városligetben, a Dózsa György úton és az Ajtósi Dürer sorban. A Népszava szerint már vizsgálják a földalatti végállomás P+R parkolójának megszüntetését is.

Ugyanez a tendencia a többi fővárosi kerületben is: a IX. kerület 2016-ban az Ecseri úti és a Pöttyös utcai metróállomásnál tett fizetőssé 300 P+R parkolóhelyet, és a XIX. kerületben a Kőbánya-Kispest intermodális csomópontnál is díjköteles már a parkolás.

A Népszava megjegyzi, hogy mindeközben a főváros által működtetett P+R parkolók száma, ahol egy menetjegy áráért állhat őrzött helyen az autó, távolról sem követi a parkolóhelyek drasztikus fogyását. Bár a 4-es metró kelenföldi végállomásánál 1500 P+R parkolót alakítottak ki, de a város más részein nem bővítik ilyen mértékben a lehetőségeket – írta a lap.

Fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.