Közélet

Kalózváros és sárkányváros épül Kisvárdán

Gigantikus moziparkot építenek fel Kisvárdán, Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában. Az Mfor alapján írja a pénteki Magyar Nemzet, hogy a Cinemaqua nevű mozi- és élményparkban lesz kalózváros, sárkányváros, szülinapsziget, illetve helyet kap egy „Twist Olivér és a tolvajok utcája” nevű helyszín is, amelyet így jellemeztek a dokumentációban:

Egy kicsit lerobbant utcai hangulatokat, a szegénynegyedek egzotikus de közbiztonság mentes hangulatát tükrözi. Füstös, koszos, sikátor….

Azt még nem tudni, hogy pontosan mennyi pénzből fog felépülni az élménypark, egy 2016-os kormányhatározat szerint 1,69 milliárd forintot kapott Kisvárda fejlesztésekre. A Magyar Nemzet szerint a Cinemaqua ötlete szinte osztatlan sikert aratott a városban és az ötletet a bikali élménybirtok adta, annak egy átalakított változatát hozzák létre Kisvárdán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen sorra készülnek a kiemelt beruházások, április 20-ig kell elkészülnie egy vízi filmstúdiónak, 2,2 milliárd forintból épül lovas akadémia és termálvizes lórehabilitációs központ, valamint egy óriás csúszdapark.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik