Közélet

Nyilvános a Stop Soros

Indul a törvénycsomag társadalmi egyeztetése.

A kormány nyilvánosságra hozta, és társadalmi egyeztetésre bocsátja a STOP SOROS törvénycsomagot. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a javaslat célja, hogy érvényesítse a magyar emberek elsöprő többségének akaratát, szigorú fellépést biztosítson azok ellen, akik a migrációt szervezik és finanszírozzák.

A bevándorlás-szervező szervezetek és személyek veszélyeztetik Magyarország biztonságát, ezért különös szigorral kell fellépni ellenük.

A három  törvényjavaslatból álló törvénycsomag alapján a bevándorlás-szervező, migrációt elősegítő szervezeteknek regisztráltatniuk kell magukat, be kell számolniuk a bevándorlás-szervező, migrációt elősegítő tevékenységükről.

Külföldi támogatásaik után 25 százalékos illetéket kell fizetniük. A pénzt az állam határőrizeti feladatokra fordítja.

Azok, akik a bevándorlás szervezését finanszírozzák, legalább olyan veszélyesek, mint azok, akik a bevándorlást szervezik, ezért a törvénycsomag rájuk vonatkozóan is tartalmaz intézkedéseket – írták.  A kormány honlapján tette elérhetővé a törvénycsomag tervezetét, amelyről a véleményeket a a velemenyezes@mk.gov.hu címre várják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik