Közélet

Szavazásra buzdítanak a reformátusok

Azt kérik, ne szavazzanak olyan pártra, amelyik megkérdőjelezi a parlamentáris demokrácia alapértékeit, társadalmi békétlenséget szít.

A Magyarországi Református Egyház elnöksége nevében Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke és Huszár Pál, a Zsinat világi elnöke állásfoglalást tett közzé az áprilisi választások előtt. Szavazásra buzdítanak, békességre és önmérsékletre kérnek mindenkit.

A Magyarországi Református Egyház arra buzdítja tagjait és minden jóakaratú magyart, hogy 2018. április 8-án éljenek választójogukkal és szavazatukkal járuljanak hozzá Magyarország jövőjének alakításához.

Fontos értéknek tartják, hogy demokratikus országban élhetünk. Üdvözlik, hogy a külhoni magyarok is élhetnek választójogukkal.

Megfontoltságra és arra intenek, hogy a politikai pártok és jelöltjeik programját vessék össze azokat a keresztyén hitből fakadó értékekkel, a református egyház által képviselt evangéliumi tanítással.

Ne felejtsék, hogy keresztyén értékeinket a mai Európában folyamatos támadások érik.

Arra biztatnak, hogy ne támogassanak olyan programot, amely megkérdőjelezi a parlamentáris demokrácia alapértékeit, társadalmi békétlenséget szít. Azt kérik, hogy a kampányidőszakban is őrizzék meg az egyház méltóságát,

szem előtt tartva, hogy a Magyarországi Református Egyház templomai, iskolái, intézményei ne váljanak megengedhetetlen hangnemű politikai kampány színtereivé.

Az egyház tagjainak állampolgárokként joguk van kifejezni álláspontjukat a közélet és a politika területén, de önmérsékletre intenek.

Kérjük a politikusokat, hogy a társadalmi béke megőrzése érdekében kampányukban gyakoroljanak önmérsékletet és törekedjenek arra, hogy a választási küzdelem a közjó érdekében megfogalmazott politikai programok versengésében dőljön el. Kérjük, ne gyalázzák a másikat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik