Közélet választás 2018

Szavazásra buzdítanak a reformátusok

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 01. 17. 16:10

Azt kérik, ne szavazzanak olyan pártra, amelyik megkérdőjelezi a parlamentáris demokrácia alapértékeit, társadalmi békétlenséget szít.

A Magyarországi Református Egyház elnöksége nevében Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke és Huszár Pál, a Zsinat világi elnöke állásfoglalást tett közzé az áprilisi választások előtt. Szavazásra buzdítanak, békességre és önmérsékletre kérnek mindenkit.

A Magyarországi Református Egyház arra buzdítja tagjait és minden jóakaratú magyart, hogy 2018. április 8-án éljenek választójogukkal és szavazatukkal járuljanak hozzá Magyarország jövőjének alakításához.

Fontos értéknek tartják, hogy demokratikus országban élhetünk. Üdvözlik, hogy a külhoni magyarok is élhetnek választójogukkal.

Megfontoltságra és arra intenek, hogy a politikai pártok és jelöltjeik programját vessék össze azokat a keresztyén hitből fakadó értékekkel, a református egyház által képviselt evangéliumi tanítással.

Ne felejtsék, hogy keresztyén értékeinket a mai Európában folyamatos támadások érik.

Arra biztatnak, hogy ne támogassanak olyan programot, amely megkérdőjelezi a parlamentáris demokrácia alapértékeit, társadalmi békétlenséget szít. Azt kérik, hogy a kampányidőszakban is őrizzék meg az egyház méltóságát,

szem előtt tartva, hogy a Magyarországi Református Egyház templomai, iskolái, intézményei ne váljanak megengedhetetlen hangnemű politikai kampány színtereivé.

Az egyház tagjainak állampolgárokként joguk van kifejezni álláspontjukat a közélet és a politika területén, de önmérsékletre intenek.

Kérjük a politikusokat, hogy a társadalmi béke megőrzése érdekében kampányukban gyakoroljanak önmérsékletet és törekedjenek arra, hogy a választási küzdelem a közjó érdekében megfogalmazott politikai programok versengésében dőljön el. Kérjük, ne gyalázzák a másikat!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. június 22.
Egy férfi ásványvizet iszik Budapesten 2017. június 22-én. Másodfokú hõségriasztást adott ki Szentes Tamás, az országos tisztifõorvosi feladatokért felelõs helyettes államtitkár június 22-én 0 órától június 26-án 24 óráig.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Abnormálisan meleg lesz 2022-ig

Kommentek

HAMBURG, GERMANY - JULY 7:   (RUSSIA OUT)  German Chancellor Angela Merkel (R) and Russian President Vladimir Putin (L) arrive to the plenary session at the G20 Summit on July 7, 2017 in Hamburg, Germany. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.