Közélet
Tab, 2006. március 28.
Tűzoltók dolgoznak a tabi volt szovjet laktanyánál, amit feltehetőleg az éjszaka gyújtottak fel. A volt szovjet laktanyában jelenleg vállalkozók bérelnek területet mezőgazdasági termények és gépek tárolására. A tűzoltás még az éjszaka megkezdődött, a Siófokról és Tabról érkezett 25 tűzoltó feltehetőleg még a ma estig eloltja a tüzet. A lehetséges kárt 20-30 millióra becsülik. 
MTI Fotó: Horváth Mónika

Tudnak majd mosni és vécépapírt venni a tűzoltók, több költőpénzt kapnak a laktanyák

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2018. 01. 16. 15:23

A fővárosi tűzoltólaktanyákban a napokban jelentették be, hogy a katasztrófavédelem parancsnoksága úgy döntött, megemeli azt a tűzoltók számára járó pénzkeretet, amelyből a mosószert és a vécépapírt vásárolják.

A laktanyáknak eddig havonta 50 ezer forintból kellett kigazdálkodniuk minden kiadást, ami nem közvetlenül az épületek rezsijéhez tartozott. Ebből a pénzből vették a tisztítószereket, az irodai eszközöket, sőt még a láncfűrész új láncát is, ezért sokszor nem maradt semmi a higiéniás kiadásokra.

Azt még nem tudni, hogy mennyivel emelik a 3-4 tagú családok átlagos havi költéseihez mérten sem magas keretet.

A 24.hu nemrég írt arról, hogy jó néhány fővárosi tűzoltó az ünnepek alatt kénytelen volt közösségi mosodába vinni a bevetésen beszennyeződött védőruháját, mert a laktanyában nem működött a mosógép.

A tűzoltók beszámolójából kiderült, hogy

  • rendszeresen vannak problémák a mosógépekkel,
  • ilyenkor saját pénzből kell fizetniük a mosodát,
  • nem mindenki rendelkezik váltóruházattal,
  • ha van mosógép, akkor is csak a legolcsóbb mosószerre elég az ellátmány,
  • otthonról kellett pótolni a vécépapírt, mert arra végképp nem jut.

A cikk megjelenése után néhány órával a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményt adott ki azt állítva, hogy a tűzoltóságnál szó sincs pénzhiányról, hiszen a 2017-es évet is tartozásmentesen zárták. Az igazgatóság azt hangoztatta, hogy minden olyan esetben azonnal intézkedik, amikor technikai eszközt vagy védőruhát kell javítani vagy pótolni.

Tény, hogy most valóban intézkedtek, és nem a siralmas helyzetet a nyilvánosság elé táró tűzoltók kilétét kezdték el nyomozni. A pénzkeret emelésén kívül jutott forrás arra is, hogy beszerezzenek és kiszállítsanak néhány új mosógépet és szárítót.

A katasztrófavédelem fontosnak tartotta hangsúlyozni a tűzoltók előtt, hogy az intézkedések nem a 24.hu cikke miatt történtek, hanem már régen tervbe vették őket, és most jutottak el a megvalósításig.

Kiemelt kép: MTI/Horváth Mónika

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.