Közélet
Lyon, 2016. február 10.
Paul Bocuse francia mesterszakács, a francia konyhamûvészet megújítója (b2) vezetõ szakácsai, Christophe Muller francia mesterszakács (b), Gilles Reinhardt francia mesterszakács (b3) és Olivier Couvin francia mesterszakács (b4) társaságában három Michelin-csillagos lyoni étterme, a L'Auberge du Pont de Collonges konyhájában 2016. február 10-én, a 90. születésnapjának elõestéjén. Az étterem 1965 óta megszakítás nélkül minden évben kiérdemelte a három Michelin-csillagot. (MTI/EPA/Ian Langsdon)

Budapesten tartják a Michelin díjátadó gáláját

24.hu
24.hu

2018. 01. 16. 13:08

Budapesten rendezik március 26-án a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményét: a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében bemutatják a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját – közölte Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója egy más témában tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

Elmondta, hogy a különleges eseményen részt vesznek Európa Michelin-csillagos séfjei is, ők köszöntik a Michelin-család új tagjait, akik azon vendéglátóegységeket képviselik, melyek 2018-ban újonnan nyerik el a csillagot.

A rendezvényen a kontinens legjobb séfjei megismerhetik a magyar gasztronómiai kultúrát és felfedezhetik Budapest különleges hangulatát, sokszínűségét is az itteni tartózkodásuk alatt: a Michelin és az MTÜ közösen szervezi számukra a programot.

A rendezvény Magyarország számára páratlan lehetőség arra, hogy megerősítse pozícióját a világ kulináris térképén és azt is megmutassa, hogy Budapest és Magyarország készen áll arra, hogy bármilyen, világszinten is fontos nemzetközi esemény házigazdája legyen

– mondta Guller Zoltán.

( kiemelt kép: MTI/EPA/Ian Langsdon)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.