Közélet

Három hónappal a kirúgása után megint Nyakó István az MSZP sajtófőnöke

Októberben azért kellett mennie, mert beszólt a DK-nak.

Újra Nyakó István az MSZP sajtófőnöke, kinevezéséről a párt elnökségének múlt heti ülésén döntöttek – tudta meg az ATV. A döntés azért meglepő, mert Nyakót tavaly októberben Molnár Gyula pártelnök menesztette egy pikírt sajtóközlemény miatt.

A vita azzal kezdődött, hogy a szocialisták szekszárdi szervezete megosztott a Facebookon egy blogbejegyzést arról, hogy Gréczy Zsolt DK-s szóvivő fideszes politikusokkal tárgyalt egy szekszárdi pincészetben. Gréczy tagadta a találkozót és közölte, hogy bíróságra viszi az ügyet. Mindez tavaly októberben volt, amikor tárgyalások folytak az MSZP és a DK között az egyéni választókerületek elosztásáról.

Erre az MSZP közleményt adott ki, amiben azt írták, hogy ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook-bejegyzés után feljelentenék a DK-t, külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására, és ha Gréczy úgy érzi, hogy bírói döntés kell neki arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta.

Molnár ezek után közölte, hogy a jövőt építik, amit múltbéli vélt vagy valós sérelmek miatt nem enged kockáztatni, ezért az „átgondolatlanul kiadott rossz stílusú közlemény” felelősét, vagyis Nyakót meneszti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik