Közélet

Sztrájkolnak a közszolgálati dolgozók pénteken és hétfőn

A Fidesz frakcióvezetője szerint a választás előtt ez kormányellenes akciónak tekinthető.

Pénteken és hétfőn is fennakadásokra számíthatnak azok, akik az önkormányzatoknál szeretnék ügyeiket intézni –a legtöbb helyen sztrájkolnak a közszolgálati dolgozók, tudósít az atv.hu. Béremelést szeretnének, sokaknak ugyanis tíz éve nem változott a fizetése.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára azt mondta, azt várják, hogy a kormány végre leüljön velük tárgyalni. Nagy szükségük van az önkormányzati érdekszövetségek egyeztetett álláspontjára, hogy a kormány ne hivatkozhasson arra, hogy nincs egységes álláspont – mondta Boros Péterné. Korábban arról is beszélt, hogy a szakemberhiány miatt egyes településeken a választások személyi feltételei sem biztosítottak.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, „noha számtalan területen volt már béremelés, ha valaki mégsem elégedett, akkor a kormány nyitott a tárgyalásokra”. Szerinte a sztrájkolók a politikába akarnak beleszólni, a választás előtti sztrájk „politikai követelésnek, kormányellenes akciónak tekinthető”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik