Közélet választás 2018

Orbánék államtitkára volt, most a Fidesz ellen harcol, de nem megy el szavazni

24.hu
24.hu

2018. 01. 10. 12:46

Ha egy ház süllyed, akkor is a fejünkhöz kapunk, hát még ha egy atomerőmű süllyed. Egyszerűen nem normális, hogy ez megtörténik – mondta Illés Zoltán, a második Orbán-kormány volt államtitkára az ATV-ben arra a jelentésre reagálva, hogy a paksi atomerőmű évente lassuló tempóban bár, de továbbra is süllyed. Magának az MVM Paksi Atomerőműnek a – Népszavában is ismertetett – felmérése tartalmazza, hogy tavaly 0-1 milliméter közötti süllyedést mértek a 4-es blokk területén, amit azzal magyaráznak, hogy a talaj a terhelés hatására tömörödik.

Illés a paksi bővítés nagy ellenzője egyébként, ezért is került ki a pikszisből az Orbán-kormányban, 2014-ben már nem is indította a kormánypárt a választásokon, kormányzati pozícióját is elveszítette. Szerinte a meglevő négy blokkot ki kellene vezetni a rendszerből, és új paksi atomerőmű sem kell, a megújuló erőforrások bőven megoldást jelentenek.

Illés azonban még mindig tagja a Fidesznek. A szakmaiság jellemezte a Fideszt, azonban kiveszett, ő pedig ezt a szakmaiságot, értékrendet képviseli, amitől a Fidesz eltávolodott. Igenis van pár százezer ember, akik olyan Fideszt akarnak, amelyben megvan a szakmaiság, erkölcsösség, tisztesség.

Illés 2014-2015 között végigjárt több kormánypárti vezetőt is (Lázárt, Pintért, Semjént említette példaként), elmondta nekik, hogy a síbolás, a szakmaiatlanság, az arrogancia tönkreteszi a Fideszt és a politizálást.

Többen erre hümmögtek. De van, aki azt mondta, hogy ez az egész folyamat az új jobboldali burzsoázia kialakításának az ára..

Tudja, mit fog tenni a választásokon. Szerinte van rajta kívül még további 600 ezer ember, aki valaha a Fideszre szavazott, és most azt fontolgatja, hogy nem megy el szavazni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.