Közélet
Budapest, 2017. március 15.
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepség lengyel és magyar résztvevői a fővárosi Múzeumkertnél 2017. március 15-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Jelenteniük kell az állami intézmények őreinek, ha újságírót látnak a környéken

24.hu
24.hu

2018. 01. 10. 13:42

Tévéstábokat, újságírókat kell fürkészniük a kormányzati épületeket őrző biztonsági embereknek, és ha egy is felbukkan a védett objektumok környékén, jelezniük kell – az Átlátszó értesülése szerint ilyen tartalmú levelet küldött szét a kormányzati intézmények üzemeltetését végző Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) több minisztériumhoz és állami intézményhez. Sőt, értesítették a biztonsági szolgálatokat, és a Fidesz-kormány egyik kedvenc biztonsági cégét, a Valton-Sec Kft. (kiemelt képünkön) több munkatársát is.

A levél előzménye, hogy az előtte levő pár hónapban megszaporodtak azok az esetek, hogy a minisztériumok, állami intézmények nem válaszoltak több újság megkeresésére, vagy semmitmondó válaszokat adtak csak. Ezért többször kényszerültek rá az újságírók arra, hogy nyilvános rendezvényre menjenek el és ott az épület előtt próbálják szóra bírni az amúgy újabban menekülő, előlük iszkoló politikusokat.

Az Átlátszó úgy tudja, azt kérte a KEF a címzettektől, hogy folyamatosan járőrözzenek az épületek körül, és ha megjelenik a média, akkor értesítsék a KEF-et.

A portál hiába kérdezte a KEF-et, hogy mi szükség volt erre, érvényben van-e a kérés, hányszor riadóztatták őket, az állami intézmény nem válaszolt.

(A kiemelt képet készítette: MTI/Kovács Tamás.)

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

U.S. President Donald Trump listens during a discussion at the Generation Next forum in the Eisenhower Executive Office Building in Washington, D.C., U.S., on Thursday, March 22, 2018. Trump today took his boldest step to level the economic playing field with China, ordering sweeping tariffs on Chinese goods in a move that could escalate already tense trade relations between the worlds two biggest economies. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.