Közélet

Illegálisan bővítették a biatorbágyi focipályát

Több száz millió forint közpénzből bővítették ki a biatorbágyi önkormányzati focipályát úgy, hogy az építési engedély szerint ezt nem tehették volna meg. A HVG cikke szerint az önkormányzati tulajdonban lévő telken 70 százalékban meg kellett volna maradnia a zöld felületnek, e helyett az jelenleg 12 százalékos. A Kolozsvári utcai régi focipályát többpályás, atlétikai résszel bővített, részben műfüves komplexummá alakították.

Ráadásul, amellett, hogy szabálytalan a beruházás és azt önkormányzati, illetve tao-pénzből valósították meg, élhetetlenné tették a környéket. Steinbach Edit, aki ott lakik a pálya mellett, azt mondta a lapnak, hogy az állandó zaj és a reflektorok fénye miatt nem tudnak pihenni, mert a hét minden napján edzések vagy meccsek vannak. Ráadásul a focikapu éppen szemben van az egyik hálószobájukkal, így sérül a privát szférájuk is. Több esetben megkeresték a sportért felelős biatorbágyi alpolgármestert, Szakadáti Lászlót, aki állítólag egyszer felajánlotta, hogy megoldásként megveszi a házat, mélyen áron alul.

Több lakó kártérítésért perel, az általuk felkért igazságügyi szakértők szerint a házaik jelenleg az eredeti áruk mindössze 68 százalékát érik. De a szakvéleményben az is szerepel, hogy még ilyen csökkent áron sem tudnák értékesíteni az ingatlanokat, mert a körülmények miatt nincs rá fizetőképes kereslet.

Cserniczky Tamás, a Viadukt SE elnöke úgy nyilatkozott a HVG-nek, hogy „nincs olyan építkezés a világon, ahol minden az eredeti tervek szerint megy” és hogy csak kisebb szerkezeti változtatások voltak. Azt elismeri, hogy a megnövekedett autóforgalom kellemetlen lehet, de azt messze túlzónak tartja, hogy ellehetetlenült volna az életük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik