Közélet

Szanyi Tibor a NER-be hajszolta Kárász Róbertet

Felbőszítette a műsorvezetőt, hogy Szanyi Tibor szerint ugyanaz a retorikája, mint a kormánynak. Márpedig Kárász szépen védte a nemzeti konzultációt.

Az MSZP egyik legmókásabb politikusa, Szanyi Tibor EP-képviselő előző este az ATV-ben járt, ahol Kárász Róbert, a TV2-ből átigazolt műsorvezető kérdezte aktuális ügyekről. A 444 szúrta ki, hogy a beszélgetés egy pontján Kárász átváltott tökéletesen kompatibilissé a Nemzeti Együttműködés Rendszerével (azaz NER-rel).

Kárász ugyanis tökéletesen igazat adott a kormány menekültpolitikájának, valamint a nemzeti konzultáció kérdéseinek is.

A műsorvezető azzal vezette fel a témát, hogy igaza lett a kormánynak abban, hogy meg kell állítani a menekülteket szétosztani szándékozó EU-t. A magyarok pedig nem akarnak menekülteket látni. Szanyi szerint a magyarokban igenis megvan a szolidaritás (amivel szerinte kezelni kell a migrációs válságot), csak kormány hergelte fel őket. Erre jön Kárász:

Bocsánat, de abban mi a hergelés Szanyi úr, hogy a konzultáción feketén-fehéren feltettek ezzel kapcsolatos kérdéseket? Én most nem követtem nyomon, hogy mennyi lett ennek a vége, de hogy tuti, hogy kétmillió fölött volt, az biztos. Mármint az elutasítás száma.

Külön vicces, hogy utána megsértődött azon, hogy az interjúalany szerint azonos a retorikája a kormányéval. Íme a teljes interjú:

(Kiemelt kép: YouTube/ATVzrt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik