Közélet

Keresztény gyökereket védő kormány kell a magyarnak

Csak az ateisták nem akarnak olyan kormányt, ami védi nemzetünk keresztény gyökereit. Ámen.

Elkészítette a nap legkeresztényibb közvélemény-kutatását a kormányközeli Századvég Alapítvány. Ebben megállapították, hogy a magyarok 77 százaléka szerint olyan kormányzásra van szükség, ami megvédi az ország keresztény gyökereit és értékeit. Indoklásukban a migrációs válság és a multikulturalizmus fenyegetéséről értekeznek, ezzel is alátámasztva, hogy itt bizony Orbán Viktorra van szüksége a nemzetnek.

A Századvég megmérte, mennyire értenek egyet a fenti kormányos-keresztényes állítással különböző csoportok képviselői. A baloldaliak 54 százaléka helyeselte, 42 százaléka nem. A jobboldaliaknál nem meglepő módon 95:4 az arány, a középen állóknál pedig 69:27 százalék. Akik nem tudják, melyik politikai oldalon állnak, azok 69 százaléka helyesel, akik nem válaszoltak a politikai álláspontjukra, nekik 83 százalékuk értett egyet.

Felekezetekre lebontva is vizsgálták a kérdést. A katolikusok és protestánsok 84-88 százaléka egyetértett a kérdéssel, keresztyén kormány kell nekik, ez nem meglepő. A zsidóknál már szorosabb volt az eredmény, 60:40 lett az arány az egyetértők javára. A más vallású és a vallásos a maga módján kategóriákba tartozóknál 67 százalék támogatja a keresztet védő kormányt.

Egyedül a nem vallásosok és ateisták körében alakul ellenkezőképp az eredmény: 43 százalékuk egyetért, 46 százalék nem.

A Századvég a kutatást telefonon végezte ezer fő megkérdezésével december 12-18. között.

(Kiemelt kép: Abramova_Kseniya/Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik