Közélet

Karácsony Gergely népszerűbb, mint Orbán Viktor

Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot csökkenve 26 százalék, a biztos szavazók körében 48 százalék. Az MSZP tábora nem változott, 9 százalék (a biztos szavazók körében 15 százalék), míg a Jobbik tábora egy százalékpontot csökkent, így 9 százalék (a biztos szavazók körében 14 százalék) – derül ki a Publicus Intézet legfrissebb kutatásából, amit a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek.

Az LMP szavazóinak száma nem változott, továbbra is 5 százalék, azonban a biztos szavazó, pártválasztók körében 7 százalék. A DK támogatottsága sem változott, és 4 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében 6 százalék. A múlt hónap után, ebben a hónapban újra külön mért Együtt elérte az egy százalékot, és a Kétfarkú valamint a Momentum támogatottsága is változatlanul egy százalék. Az Párbeszéd és az MLP szavazóinak aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

A bizonytalanok aránya 43 százalék.

Orbán Viktor (Fidesz) népszerűsége az elmúlt hónapokhoz képest pár pontot növekedett, és 42 pontos, április óta a 39-42 pontos sávon belül marad.

Molnár Gyula (MSZP) ismertsége 70 százalékos, míg népszerűsége 30 pontos. Az MSZP és a DK szavazók körében a leginkább (63 és 69 pont), a Jobbik szavazók körében a legkevésbé (6) népszerű.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) ismertsége 77 százalékos, míg népszerűsége 38 pontos. Ezzel az MSZP legnépszerűbb politikusa, a kormányváltást akarók körében 55 pontos a népszerűsége.

Vona Gábor (Jobbik) népszerűsége az elmúlt hónapokhoz képest érdemben nem változott, és 30 pontos, júniusban mért csúcsához képest hat pontot csökkent.

Szél Bernadett (LMP) ismertsége 81 százalékos, népszerűsége a múlt hónapban mért 42 ponthoz képest két pontot növekedve 44 pontos. Az LMP szavazók körében a leginkább (94 pont), míg a Fidesz szavazók körében a legkevésbé (26 pont) népszerű.

Gyurcsány Ferenc (DK) népszerűsége az elmúlt hónapokhoz képest érdemben nem változott, és 19 pontos, az elmúlt egy évben folyamatosan 20 pont környékére mértük. A DK szavazók körében a legnépszerűbb (75 pont), az MSZP szavazók körében átlagos (44 pont) a megítélése, míg a Fidesz szavazói körében kimondottan elutasított (8 pont).

Juhász Péter (Együtt) ismertsége 65 százalékos, népszerűsége a múlt hónapokban némileg csökkenve 27 pontos.

Karácsony Gergely (P) ismertsége 76 százalékos, népszerűsége 46 pont. Leginkább az MSZP és a DK szavazók körében népszerű (90 és 84 pont), de a bizonytalanok körében sem elutasított (44 pont).

Fekete-Győr András (Momentum) ismertsége 51 százalékos, népszerűsége 23 pont.

Balázs Péter (független) ismertsége 44 százalékos, népszerűsége 38 pont.

Kiemelt kép: 24.hu / Berecz Valter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik