Közélet
Nyíregyháza, 2015. június 17.
Egyedi azonosítóval ellátott hulladéktároló edényt készülnek kiüríteni a Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai Nyíregyházán, a Játszó utcában 2015. június 17-én. Több mint 1,2 milliárd forint értékű hulladékgazdálkodási eszközfejlesztés kezdődött Nyíregyházán, ahol július végéig rádiófrekvenciás chippel látják el a családi házas övezetek háztartási szemétgyűjtő edényeit, valamint huszonkétezer háztartását látnak el egyenként 240 literes szelektív hulladékgyűjtő edénnyel, amelyek kiváltják az eddigi zsákos szelektív gyűjtést.
MTI Fotó: Balázs Attila

Behajtót küld a vétlen ügyfelekre a kukaholding

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 12. 15. 07:38

Úgy küld behajtócéget az ügyfelekre az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., hogy előzetesen nem is értesíti őket arról, hogy milyen fizetési elmaradásról van szó – panaszolta a Magyar Nemzetnek egy Szeged környékén élő olvasójuk. Mivel csekket nem kapnak a családok, önhibájukon kívül akarják rajtuk behajtani az eredeti díj hétszeresét. Az olvasó nincs egyedül ezzel: több szomszédja és ismerőse is kapott fenyegető levelet a kukaholdinggal szerződött behajtócégtől.

Némi utánajárás után azt sikerült kideríteni, hogy egy 2016-os, eredetileg 2655 forintos tartozásról van szó, amely a kamatok, a behajtási költségek és az adminisztrációs díj felszámolása után 19 141 forintra emelkedett. 

Nem ez az egyetlen probléma a szemétszállítással az országban: van olyan, aki egyszerre két azonos összegű számlát kapott, máshol előbb érkezik meg a fizetési felszólítás, mint maga a számla, vagy hibás összeget írnak rá.

Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.