Közélet

Nem vizsgálják Kisorosziban a Havas Henrik elleni zaklatásvádat

A polgármester szerint az önkormányzatnak nincs lehetősége érdemi intézkedésre.

Bár korábban napirendre tűzte a Pest megyei Kisoroszi önkormányzata, hogy képviselő-testületi ülésen foglalkozik a Havas Henrik elleni zaklatásvádakkal, a csütörtökön 18 órára tervezett tanácskozást nem tartják meg – írja a Blikk. Havas önkormányzati képviselő Kisorosziban.

Molnár Csaba polgármester közölte, „a mostanra kialakult helyzet, illetve az adott körülmények miatt” úgy ítéli meg, hogy a település érdekeit nem szolgálja a tervezett ülés megtartása. A Havas Henrik személyét érintő híreket nem vizsgálják, mert „a médiában megjelentek semmilyen módon nem függnek össze Kisoroszi Önkormányzatával, illetve Havas Henrik önkormányzati képviselői minőségével”. Molnár hozzátette: érdemi intézkedésre az önkormányzatnak nincs jogi lehetősége, a történtek feltárása és értékelése nem feladatuk. Leszögezte ugyanakkor, hogy határozottan elítélik a szexuális zaklatás és a hatalommal való visszaélés minden formáját.

Mint hétfőn megírtuk, az ATV vizsgálatot indított Havas Henrikkel szemben, ennek lezárultáig a műsorvezető nem szerepelhet a képernyőn. Havast azzal vádolta meg két egykori valóságshow-szereplő, Baukó Éva és Molnár Anikó, hogy szexuálisan zaklatta őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik