Közélet

Megvan, hogy ki készítette a Karácsony-hangfelvételt

Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke bevallotta, hogy ő készítette azt a hangfelvételt, amelyen Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa arról beszélt, hogy megbánta a miniszterelnök-jelöltség elvállalását.

Az Együtt szerda esti közleményében azt írta, hogy vizsgálatot indítottak, és ugyan Berkecz elismerte a felvétel elkészítését, azt azonban tagadta, hogy ő kezdte volna el terjeszteni egy névtelen blogon.

A párt alelnöke a vizsgálat során elmondta, hogy a felvételt még múlt pénteken saját Facebook oldalán publikálta kevesebb mint 10 percig, de mivel felismerte, hogy a Párbeszéd és az Együtt pártok közötti szövetség felmondása miatti csalódottság vezette csak, így azt azonnal törölte. A hangfelvétel napokkal későbbi, névtelen blogon történő publikálásához semmi köze nincs.

A párt elnöksége felkérte a párt Etikai Bizottságát, hogy folytassák le a vizsgálatot, annak lezárultáig pedig Berkecz önként felfüggesztette a tagságát. A politikus bocsánatot kért Karácsony Gergelytől a hangfelvétel miatt.

Kiemelt kép: Berkecz Balázs (középen); MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik