Közélet

Robbanás a legfontosabb osztrák gázterminálon

Robbanás történt kedden a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon, Alsó-Ausztriában. A baleset következtében egy ember meghalt, 18-an megsérültek, ebből öten súlyosan. A robbanás reggel háromnegyed kilenckor történt, és hatására tűz keletkezett a magyar határtól 70 km-re, Baumgarten an der March településen található létesítményben – számolt be az MTI.

MTI/EPA/Osztrák Vöröskereszt/Mötz

Az osztrák közszolgálati tévé, az ORF, honlapján azt írta, hogy számos tűzoltókocsi vonult a helyszínre, két mentőhelikopterrel együtt. Egy égési sérültet egy bécsi kórházba szállítottak. A robbanás technikai okok miatt történt, de továbbra is zajlik a vizsgálat A területet lezárták, és a rendőrség arra kért mindenkit, hogy kerüljék el a környéket. A robbanás még a parkolóban álló autókban is kárt tett:

Europress/AFP PHOTO/APA/Einsatzreport/Austria OUT

A földgázelosztó az európai hálózatnak is fontos része, Ausztriában pedig a legfontosabb földgázátvevő helynek számít. Többek között Oroszországból és Norvégiából is érkezik ide gáz, amelyet aztán megmérnek, megvizsgálnak és továbbszállítanak. A területen nagyjából 50 ember dolgozik.

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/Tomas HULIK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik