Közélet

A 24.hu újságírója nyerte a novemberi Minőségi Újságírásért Díjat

Kálmán Attila a 24.hu-n megjelent cikksorozata nyerte a novemberi Minőségi Újságírás Díjat. A Felház nevű keresztény mozgalmat bemutató sorozat az alaposságával, a témához való empatikus hozzáállásával és a belefektetett munka mennyiségével nyerte el a zsűri tetszését.

A cikkek itt olvashatók:

Ha dj-knek van joguk az Akváriumban lenni, Jézus Krisztusnak hogy ne lenne?
Cikksorozatunk első része a Felház nevű keresztény mozgalomról, ami arról lett híres, hogy Orbán Viktor fia az egyik vezetője. Hogyan történhetnek „bibliai csodák” a Belvárosban?
Felház: Az evangélium terjesztése minden pénzt megér
Cikksorozatunk második része a Felház nevű keresztény mozgalomról, ami arról lett híres, hogy Orbán Viktor fia az egyik vezetője. Milyen a viszonyuk a gyülekezetekkel? Miért gondolják őket egyesek eretneknek? Ki támogatja őket?
Orbán Gáspár: Aki belép, annak a térde megremeg. De nem tőlünk, hanem Jézustól
Most először beszélt a világi sajtónak a Felház nevű keresztény mozgalom három vezetője, akik között ott van Orbán Viktor fia is. Azt mondják, nem apostolnak vagy prófétának tartják magukat, hanem tanítványnak. Az is kiderül, szerintük hogyan képes Jézus rákot és meddőséget gyógyítani, rajtuk keresztül.
„A Felházban van valami, amire a teremtés óta mindenki vár”
A Felház egyik első önkéntese, Dósa Loretta szerint a legjobb hír, hogy Jézus szeret mindannyiunkat. Videón mutatta meg, mire képes ez a szeretet.

A zsűri kiemelt három másik beérkező anyagot is. Sarkadi Zsolt 444-en megjelent, az ukrán oktatási törvényről szóló cikkét részletessége, tárgyilagossága miatt értékelte, valamint azért, mert a magyar oldal álláspontján túl az ukrán oldalét is bemutatja. A kiemeltek közé került még Jandó Zoltán tao-támogatásokról szóló cikksorozata, amely a frissen indult G7-en jelent meg, és óriási mennyiségű adatot dolgoz fel a tao-pénzek mozgásával kapcsolatban. Német Tamás, Szabó Péter és Szili Tamás Indexen megjelent, clickbait híreket feldolgozó videósorozatát a zsűri szintén kiemelésre méltónak találta, mert eredeti és könnyen emészthető módon reagál egy fontos témára.

A zsűri tagjai: Dudás Gergely, Kocsi Ilona, Novák Tamás, Pistyur Veronika, Sonnevend Júlia és Weyer Balázs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik