Közélet

Havas Henrik: Deutsch Tomi, te idióta barom!

Molnár Dávid
Molnár Dávid

rovatvezető. 2017. 12. 03. 20:56

Az N1TV készített interjút Havas Henrikkel, az apropó pedig a Vona Gáborról írt könyve volt, ami az Újratervezés címet kapta.  

A félórás beszélgetésből a többi között kiderül,

  • a könyv ötlete tőle származott, az apropó pedig egy májusi találkozó volt: Vona Gáborral az ATV székháza előtt futott össze, és rögtön „érdekes figurának” tartotta;
  • szerinte Vona egy rejtvény, amit nem biztos, hogy meg tudott fejteni;
  • a fiatalkori Orbán, Kövér és Deutsch viszont „egyszerű figurák”;
  • a Lipóton találkozott Csernus Imrével, aki gyűlölte őt, aztán Havassal kitöltettek egy Rorschach-tesztet, amiből kiderült, hogy „mindenben tökéletes”, mire Csernus azt mondta neki: azért sikerült mindez, mert Havas annyira rafinált, hogy még a tesztet is átverte;
  • Vona akkor a leginkább izgalmas, amikor olyan témáról kell beszélnie, amiről általában nem szokott;
  • zsidó ismerősei szerint Havas ezzel a könyvel legitimálja Vonát, de szerinte ez nincs így;
  • utálja a ballib és a szoci szavakat;
  • szerinte a kritikusok erről a könyvéről sem írnak majd, mert „jót nem fognak, rosszat pedig nem tudnak”;
  • a legrosszabb Rákosi-időket idézi fel, ami most a köztévénél folyik;
  • szerinte a miniszterelnök nem adná áldását arra, hogy (a könyve miatt) vele szórakozzanak, mondván  „ennyire tetű már nem lehet a környezete sem”.

Az interjú csúcspontja egyértelműen az, amikor erre reflektálva a riporter felidézi, mit mondott róla nemrég Deutsch Tamás:

Havas Henrik Horn Gyula hóna alól Vona Gábor segglyukáig egy nagyon haladó liberális értelmiségi, szigorúan értékalapú útja a posztkomcsitól a szalonnáci néppártosodásig.

Havas Henrik erre azt mondta,

megint be volt baszva szerintem. Lehet, hogy keverte az anyagot a piával, abszolút benne van. A Deutsch azért ennyire általában nem hülye. Az, hogy hat napig államtitkár voltam a Horn-kormányban, ez is jelzi, hogy mennyire lelkes híve voltam a szocialistáknak. Kit kérhetett volna meg Horn Gyula, hogy kommunikálja a Bokros-csomagot? […] Az pedig, hogy Vona Gábor segge lyuka? Te, Tomi, te idióta barom, hát olvasd már el a könyvet és ha még utána is ezt mondod, akkor üzend meg nekem. […] A prágai hős, istenem. […] Módosult tudatállapotában Deutsch Tamás ír egy baromságot és akkor mi van? Egyébként fel sem idegesítem magam.

Az interjú teljes egészében itt megnézhető:

Kiemelt kép: YouTube/N1TV

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Szeged, 2018. szeptember 4.
Farkas Pál szobrászművész alkotása, Semmelweis Ignác szobra a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának kertjében 2018. szeptember 4-én, a szoboravató napján.
MTI Fotó: Rosta Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.