Közélet

Lehet Más a Parlament elnöke? Nem

Kövér László újra büntetett.

A házelnök Szél Bernadettre a maximális, a fizetés egyharmadát jelentő büntetést szabott ki, míg Hadházy Ákos százezer forintos megrovást kapott, amiért egy-egy “Hazudik” feliratú lappal álltak be a minap az éppen sorosozó Németh Szilárd mögé.

A  párt elfogadhatatlannak tartja, hogy Kövér László saját hatáskörben kiszabja a büntetést, amit a Kövér László vezette Országgyűlés saját hatáskörben elkölt.

Az LMP szerint az is felháborító, hogy a házelnök – kettős mércét alkalmazva – folyamatosan korlátozza az ellenzék szabad véleménynyilvánítását, de azt végképp tarthatatlannak tartja, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a házelnök érdekelt a minél gyakoribb és minél magasabb büntetések kiszabásában. A pénzek utána az általa irányított Országgyűlés által elkölthető összeget növelik.

Az LMP ezért azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés hozzon létre egy alapot, és az összes büntetésből befolyó pénz oda kerüljön. Az összegből később olyan rászoruló családokat kellene támogatni, akikről a kormány az elmúlt hét évben teljesen megfeledkezett.

200 ezer forintra büntetett két LMP-s képviselőt Kövér László
Szél Bernadett és Hadházy Ákos a paksi pénzekről tartott demonstrációt a parlament üléstermében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik