Közélet

Kunhalmi Ágnesnél élő adásban pattant el a húr

A szocialisták budapesti elnöke igen vehemensen érvelt az ellenzék összefogása mellett.

A Hír Tv-ben Kunhalmi Ágnes irrelevánsnak nevezte, milyen lista szivárgott ki az atv.hu-hoz, mert nincs végleges megállapodás a 106 egyéni jelöltről az MSZP és a DK között.

A szocialisták budapesti elnöke szerint a Fidesz érdeke, hogy az ilyen zavarkeltésekkel megossza az ellenzéket, hátráltassa a megállapodást. Azt mondta, a megegyezés a 106 egyéni körzetről kevés, mert nem mozgósítja eléggé a szavazókat.

Közös lista, közös miniszterelnök-jelölt kell Orbán Viktor leváltásához, és ezt minden ellenzéki párt tudja. Minden párt vezetőjének végre fel kellene fognia, hogy ezt várják a választók is. Közös lista és valódi összefogás nélkül Orbánnak újra meglesz a kétharmad – tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes felindultan, szinte kiabálva, érvelt az összefogás mellett.

Szerinte ugyanis már régen kint kellene kampányolni a körzetekben, az ellenzéki pártok elnökeinek közösen és fennhangon kellene szidniuk Orbánt.

Ezt kellene tenni. Ehhez képest még mindig sajtcetlikről beszélgetünk. A saját szavazóinkat köpjük arcon, mikor így viselkedik az ellenzék. (…) Ez a politika ebben az országban?!

Kunhalmi Ágnes cáfolta, hogy csak ő lenne ennyire indulatos, csak ő akarna közös listát az MSZP-ben. Mint mondta, ez a szocialisták álláspontja, mert ez az ország érdeke. Szerinte már nincs hová hátrálni, ezért ez nem az ellenzéki pártokról szól.

Ez csak az országról szól. Mi nem lehetünk olyanok, mint a Fidesz. Egy közös ellenfelünk van, az a nyomorult jobboldali politika, ami ezt az országot oda taszította, ahol van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik