Közélet

Újabb 30 buszt lízingelne a Volán

Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. közösségi közlekedésre alkalmas 30 db új vagy újszerű, szóló, emelt komfortfokozatú T100 M3/III -as autóbuszt szerezne be pénzügyi lízingszerződéssel. Az újszerűn azt értik, hogy az első nyilvántartásba vétel időpontjától számítva kevesebb mint 12 hónap telt el, és kevesebb, mint 150 000 km-t futott az autóbusz.

Ajánlatkérő célja az üzemeltetés gazdaságossága, a vállalati arculat egységesítése, továbbá a karbantartási és javítási feladatok egyszerűsítése. E célok érdekében azonos gyártmányú, a gyártmányon belül legfeljebb kétféle típusmegjelölésű autóbuszokat kíván beszerezni. Pont emiatt részajánlattétel sem lehetséges. A szerződést 78 hónapra kötnék meg.

Elvárás az is, hogy a lízingbeadó 10 év szavatosságot vállaljon a felépítmény vázszerkezet, karosszéria, külső burkolatok élettartamára. Ezen idő alatt nem megengedett beázás, szilárdsági és korróziós okból törés, vagy javítást igénylő hiba, burkolatcsere, vázelem-csere, padlócsere, valamint a korrózióvédelem és a zajcsillapítás védő anyagainak leválása.

A közbeszerzési kiírásban nincs becsült összeg. December 21-ig lehet pályázni.

Legutóbb A VOLÁN Buszpark Kft. lízingpályázatán a közösségi közlekedésre alkalmas 20 db új, normál padlómagasságú, szóló, (M3/II. o) és 80 db új alacsony belépésű, szóló (M3/II. o) autóbuszt szereztek be, 6,255 milliárd forintért. Azokat a buszokat a Budapest Lízing Zrt. és a Kravtex Kereskedelmi Kft. szállíthatta.

Kiemelt kép: A Volánbusz Zrt. elővárosi-, valamint regionális autóbusz-járatokat indító és fogadó pályaudvara Kelenföldön, a főváros XI. kerületében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik