Közélet

Gimiben tartott előadást a fideszes képviselő

A zalai Cseresnyés Péter nem volt rest tájékoztatni a végzősöket az aktualitásokról. Sokak szerint nem jó, hogy bevitte a politikát az iskolába.

Cseresnyés Péter, a Fidesz Zala megyei képviselője ellátogatott a nagykanizsai Mező Ferenc Gimnáziumba, hogy aktuális vidékfejlesztési kérdésekről beszélgessen végzős hallgatókkal. Azonban ez nem mindenkinek tetszett, sok bírálat érte a politikust, hogy mit keres egy iskolában – tudósított az RTL Klub Híradója pénteken.

A mellékállásban munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár eseményét az iskolaigazgató szerint nem az intézmény szervezte. Cseresnyés nem mondott semmit a stábnak, csak annyit, hogy nem tartja furcsának, ha a gyerekek közügyek iránt érdeklődnek. Az RTL szerint nem ez volt az első alkalom, hogy előadást tart egy iskolában.

Az MSZP szerint gond, ha aktuálpolitikáról beszélnek iskolában gyerekekkel. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint is súlyos hiba, ha beviszi valaki a politikát az oktatási intézményekbe.

Frissítünk!

Estére a Független Diákparlament közleménye is befutott. Megdöbbenve értesültek “a hazai politika azon gátlástalanságáról”, hogy a fiatalokat alárendelt helyzetükkel visszaélve “politikai rendezvényeken használják díszletként.” A Diákparlament szeretne végre jogszabályt arról, hogy a fiatal- és kiskorúaknak ne kelljen politikai rendezvényeken, pl. avatásokon részt venni. Azonban az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem áll velük szóba.

(Kiemelt kép: 24.hu / Neményi Márton)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik